Det ble et spennende løp i den svenske kraftprøven over 100 kilometer i Vålådalen. Thele lå i tet fra start og langløperen fra Flekkefjord imponerte på et seigt føre.

Den svenske løperen Oskar Kardin gikk i brudd etter 65 kilometer og hadde en ledelse på tre minutter til hovedfeltet, men etter hvert viste det seg at Thele ville være med å kjempe om seieren. Thele rykket da det gjenstod 12 kilometer – med et imponerende hardkjør klarte han å innhente Kardin og den løpssterke flekkefjæringen overtok ledelsen i løpet.

Håpet på pallplass

– Jeg hadde gode ski og gikk det jeg kunne, og håpet var å kjempe om en pallplass. Fem kilometer før mål fikk jeg beskjed om at løperne bakfra lå langt bak, men det ble blytungt å ligge først på et spesielt føre. Jeg trodde likevel at jeg skulle beholdt ledelsen helt inn sammen med Kardin, fortalte Thele til Agder.

Føltes som en nedtur

Dessverre måtte de to løperne i tet gi fra seg ledelsen tre kilometer før mål.

– Jeg trodde det endelig skulle lykkes å komme på pallen, men det viste seg å bli en stor fordel å komme bakfra. I et godt løp føltes det som en nedtur å bli passert noen få kilometer fra mål. Selv om det ble tungt mot slutten var jeg ikke mer enn 20,7 sekunder fra tredjeplassen. Dermed ble det en bra avslutning på sesongen og jeg håper på flere gode løp neste år, fremholdt Joar Thele etter sitt sterke langløp.

Han krysset mållinjen på 5.05,14 timer og kom på 12. plass i et spennende og jevnt løp.

Andreas Nygaard gikk til topps på 5.04,48, etter å ha spurtbeseiret Stian Hoelgaard og den finske løperen Ari Luusua tok en overraskende tredjeplass i sesongens siste Ski Classics-løp.