Den svenske løperen Emil Persson har vunnet de fleste Ski Classics-løpene i vinter. Han var sjanseløs på en pallplass i lørdagens kraftprøve og krysset mål hele 5,45 minutter bak vinneren Andreas Nygaard.

Manglet litt

Det manglet litt selv om jeg leverte et ok-løp. I teten ble det kjørt hardt fra start og jeg ble liggende i en gruppe med Emil Persson. Vi samarbeidet godt i denne gruppen, men etter hvert ble det avstander og jeg sleit som en hund gjennom hele distansen, påpeker Thele.

Han passerte på 1.06,34 ved 17,7 kilometer og flekkefjæringen lå på 24. plass på Midtfjellet som var høyeste punkt i løypen.

Tapte i utforkjøring

Jeg sleit nedover og tapte et minutt på den siste mila mot mål i Lillehammer. Birken er et kult løp og jeg hadde håpet på en bedre dag. Men jeg følte egentlig det gikk bedre enn resultatet viste og nå gjenstår to tøffe langløp i nord, fremholdt Joar Thele etter å ha gjennomført Birken-løpet på 2.32,22 timer og han var 1 minutt og 39 sekunder bak Emil Persson på 14. plass.

Ragde-løperen Andrea Nygaard var sterkest og gjennomførte Birkebeineren over 54 kilometer på 2.24,58. Lagkamerat Johan Hoel knep andreplassen og Runar Skaug Mathisen kom på bronseplass.

Astrid Øyre Slind gikk inn til 2.50,44 og ble den suverene vinner i kvinneklassen.