Joar Thele leverte sesongbeste med topp 20 i det italienske Pustertaler Ski Marathon.

– Det ble et steg i riktig retning i løpet over 62 kilometer. Jeg følte meg bra lenge, men klarte ikke å bli med løperne i den første gruppen. Inn mot mål tapte jeg seks plasser på en dårlig spurt og det irriterer meg at 14.-plassen glapp med halvannet sekund. Alt i alt leverte jeg et godt løp. Det ble et skikkelig langløp med fine forhold og det er slik en drømmer om, fortalte Thele til Agder.

Motbakkeløp

Han krysset mållinjen på 2.23,46 timer i lørdagens kraftprøve og kom på 20. plass. Anders Aukland ble nummer 26 i sesongens første Ski Classics-løp og to plasser bak fulgte Petter Northug, som ble 1 minutt og 29 sekunder bak Flekkefjord-løperen.

– Søndag går det 32 km lange motbakkeløpet i Niederdorf i Italia – i det løpet er den lengste stigningen på 6–7 kilometer og jeg håper på et godt resultat i den konkurransen, legger Thele til.

Tredje seier

I en fin løype ble det holdt god fart fra start og Joar Thele lå godt fremme på de fire første milene. I de seige motbakkene mot Cimabanche ved 36,9 kilometer måtte flekkefjæringen slippe litt og han var 32,7 sekunder bak spurtvinneren Oskar Kardin.

Fem løpere kjempet om seieren på de to siste milene og det så lenge ut til at Ragde-løperne Andreas Nygaard og Kasper Stadaas kunne ta de to første plassene. Men den svenske løperen Emil Persson klarte å komme foran på den siste hundremeteren inn mot mål og han knep sesongens tredje seier i Ski Classics på tiden 2.20,56.

Andreas Nygaard og Kasper Stadaas kom på sølv- og bronseplass og den unge norske løperen Amund Riege i Team Ramudden imponerte med fjerde beste tid.