Langløperne konkurrerte i en løype på 48 kilometer og det var over 40 løpere i hovedfeltet på de første milene. Snittfarten lå på 2,26 minutter pr. km og det skilte lite frem til sprinten ved 24,7 kilometer lørdag. Thele lå 18,3 sekunder bak teten ved den passeringen.

Tapte mye

Ragde-løperen Kasper Stadaas var blant favorittene etter sin seier i fjorårets løp, og han var raskest med 1.32,21 i sprinten ved 37,3 km. Like før den passeringen måtte Thele slippe og han tapte mye på den siste mila. Tempoet ble skrudd opp mot slutten av distansen, og Andreas Nygaard fikk en luke til konkurrentene gjennom hardkjøret sammen med Oskar Kardin. Inn mot den siste stigningen var Nygaard fortsatt i ledelsen, men plutselig stoppet han opp og gikk ut av sporet. Dermed var Ragde-løperen ute av kampen om sin første seier i 2023-sesongen.

Ny svensk seier

Det var trangt på vei mot mål, men svensken Emil Persson klarte å ta ledelsen og enda en gang var han sterkest i spurten. Han gikk inn til vinnertiden 2.00,10 timer og tok sin femte seier på rad i årets Ski Classics-løp.

Team Aker Dæhlie-løperne Max Novak og Stian Hoelgaard kom på sølv- og bronseplass. Oskar Kardin ble fjerde best på 2.00,14 og stod for beste prestasjon av løperne på Team Ragde Charge. Joar Thele på 35. plass var 2,21 minutter bak vinneren og Andreas Nygaard kom inn til 39. plass. Petter Northug hadde en god dag og imponerte med 2.00,56 som ga 26. plass.

I kvinneklassen gikk Astrid Øyre Slind til topps på 2.18,23 og spurtbeseiret Emilie Fletten på andreplass med over femten sekunder. Neste helg går det prestisjetunge Marcialonga over 70 kilometer.