Gå til sidens hovedinnhold

Joar Thele og 400 andre allerede klare til neste års Sesilåmi

Artikkelen er over 2 år gammel

Påmeldingen til neste års Sesilåmi er i gang, og arrangørene melder om eksplosjonsartet interesse for å delta i Ski Classics-løpet.

Skirennet som arrangeres årlig fra Setesdal til Sirdal har tatt steget opp i "verdenscupen" i langløp. Påmeldingstallene så langt tyder på at det kan vise seg å være et godt grep for å føre det tradisjonsrike løpet videre.

Fantastiske påmeldingstall

Rennleder Ørjan Ravndal er svært begeistret over det han ser. Etter at påmeldingen til neste års Sesilåmi åpnet har over 400 meldt seg på. På samme tid i fjor hadde rennet 130 påmeldte.

– Dette er veldig gledelige tall! 400 påmeldte, og enda er det fem måneder igjen! I tillegg har snøen allerede vist seg i heiene, forteller en opprømt Ravndal.

Den store interessen er gledelig for arrangørene, etter noen år med lav deltakelse. At langløpet er en del av Ski Classics har nok gjort Sesilåmi mer attraktivt. Dessuten har arrangørene åpnet for lagpåmelding, hvor man ikke nødvendigvis kjemper mot klokka. At det å gjennomføre løpet er mål i seg selv, kan være utfordring nok for mange.

– Terskelen for at folk melder seg på reduseres når man ikke trenger å måles mot en klokke. Mange tenker da at de ikke holder nivået, og lar være å melde seg på. Med lagkonkurransen fjerner vi det presset, og det å gjennomføre sammen med laget blir det viktige. Det er på ingen måte for sent å melde på et lag til neste års Sesilåmi. Så snakk sammen på arbeidsplassen eller i vennegjengen, og utfordre hverandre! oppfordrer rennlederen.

Mange unge deltakere

En annen hyggelig tendens rennarrangørene kan melde om er at snittalderen blant de påmeldte er på vei ned, noe som lover godt for fremtidens renn.

– Hittil er det flest påmeldte i aldersgruppen 25–29 år. Tidligere har det vært flest av dem mellom 45 og 55. Det er gøy at nye generasjoner tar utfordringen. Litt over halvparten av de påmeldte er fra Rogaland, men det er også mange fra Agder-fylkene. Hittil er jenteandelen på 24 %. Så her er det bare å få med vinforeningen slik at dere kan dele en storslagen naturopplevelse. Det vil garantert være både sosialt og givende, utfordrer Ravndal.

Sesilåmi 2020 går av stabelen 14. mars, så det er fremdeles god tid til å melde på seg selv eller laget sitt.

Avisen Agder ønsker å følge et lag gjennom forberedelser og fram til renndag i årets Sesilåmi! Send mail til andreas.hogstad@avisenagder.no om ditt lag kunne tenke seg å være med på dette.