- Det var kult å være i gang. Men det ble et slit i kraftig snøvær og jeg kjente høyden etter hvert, fortalte Thele til Agder.

Flekkefjord-løperen hadde ønsket en bedre start på sesongen, men det kommer flere langløp og det neste over 42 kilometer går i Italia 17. desember.

Kjempet godt

Joar Thele kjempet lenge om en god plassering og han lå godt fremme midtveis i den 33 kilometer lange kraftprøven i Østerrike. Men det ble tyngre på siste del av distansen og flekkefjæringen tapte over 50 sekunder til tetgruppen mellom 16 og 26 kilometer.

Klubbkamerat Johan Hoel ledet løpet på 1.16,23 da det gjensto 6,7 kilometer og Thele passerte på 29. plass med tiden 1.17,26.

Svensk seier

Mot slutten av løpet stod kampen om seieren mellom tre løpere. Enda en gang var svensken Emil Persson sterkest på vei mot mål og han tok sin tiende seier i Ski Classics med vinnertiden 1.34,32. Ragde-løperen Johan Hoel kom på sølvplass og Thomas Bring tok den siste pallplassen.

I kvinneklassen ble det også svensk seier. Ida Dahl gikk til topps på 1.49,29, etter å ha spurtbeseiret Astrid Øyre Slind på andreplass med fire sekunder og Ragde-løperen Jenny Larsson fikk notert sjette beste tid.