Gå til sidens hovedinnhold

Joar Thele var 7,7 sekunder bak vinneren

Joar Thele kjempet godt i det svenske Vålådalsrennet over 54 kilometer i Ski Classics.

Han var kun 7,7 sekunder bak vinneren, men den løpssterke flekkefjæringen kom litt bak i innspurten og han krysset mållinjen på 18. plass i lørdagens kraftprøve.

Vålådalsrennet erstattet Birken, som ble avlyst som følge av pandemien, og det ble et Birken inspirert løp der langløperne gikk med ryggsekk.

Thele langt bak i starten

– På et spesielt føre ble det tungt underveis og jeg kom langt bak i starten.

Men det gikk bedre og bedre utover i løpet, fortalte Thele til Agder. Den svenske løperen Jens Burman var den mest offensive og han hadde en god ledelse til de nærmeste konkurrentene på de tre første milene.

– Jeg lå to-tre minutter bak teten ved 28,6 kilometer, men det gikk bra på siste del av distansen. Etter hvert klarte jeg å komme opp i hovedfeltet og jeg gikk sammen med klubbkamerat Oskar Kardin som tok tredjeplassen. Jeg var med i spurten og den ble litt for dårlig- formen er imidlertid god og jeg er klar for å gi gass i de to siste langløpene, fremholdt Joar Thele fornøyd. Og han gjennomførte Vålådalsrennet på sterke 2.30,45 timer.

Persson vinner

På de siste kilometerne inn mot mål kjempet 20 løpere om seieren, men enda en gang var den svenske løperen Emil Persson sterkest i spurten.

Han krysset mål på vinnertiden 2.30.37,7 og kom noen få tideler foran Andreas Nygaard og Oskar Kardin. Det er forøvrig jevnt i kampen om sammenlagt-seieren i langløpscupen i Ski Classics, men så langt har Persson ledelsen i denne cupen.