Hjertevarme og frivillighet

Av
DEL

MeningerVI HAR på denne plass gitt velfortjent honnør til lag og foreninger som bidrar til fellesskapet og som opp under julehøytiden er ekstra flinke til å dele ut av sitt overskudd. Lions fikk honnør og Civitan i Flekkefjord fortjener stor honnør for at de bidrar med penger, slik at byens gutte- og pikekorps kan kjøpe nye instrumenter. Men i disse førjulstider er det også andre som bidrar og som gjør det mer av et stort hjerte enn av higen etter store inntekter.

I MORGEN går årets Comming home for Christmas-konserten i Kvinesdal kirke av stabelen, i regi av Hvite Lilje. Det er 11. året at artister stiller gratis opp for det internasjonale arbeidet som organisasjonen gjør. Allerede søndag hadde de første konsert på Nærbø. Konserten er gratis og inntekter i form av gaver skal komme barn i Burma til gode. Hvite Lilje støtter både skolegang og hjem for dem som ikke har noe.

OG LIKE imponerende er det når Nashville Sound og Ove Frøytlog inviterer førstkommende fredag til gratiskonsert i Bakke kirke og neste fredag i Sokndal kirke. Countrybandet har i år et jubileum: Det er 10 år siden de startet sine julekonserter i Sokndal kirke – og det er tredje året de er i Bakke kirke. I løpet av disse årene har Nashville Sound samlet inn nær en million kroner til Mama Children Center of Norway, i Manila på Filippinene. Det ble etablert av Rakel Trovi som i en alder av 92 år følger arbeidet som stiftelsen gjør i det sørøstasiatiske landet.

DISSE GRATISKONSERTENE er også en måte for å gi litt av vår overflod til dem som trenger det mest. Mens vi bugner i gaver, mat og drikke, er det andre som mangler alt det vi har. Det finnes et utall av andre som driver med frivillig arbeid og som har et hjerte av gull. De fortjener alle honnør og anerkjennelse. De gir på mange måter innhold til julens viktigste budskap.

Artikkeltags