På spørsmål fra Avisen Agder om hvem June Kommune er, så sier Jan Rune Holdhus som er skaperen av den frittalende kommuneansatte følgende:

– June kommune er kommunalt ansatt på servicetorget i Stavanger kommune. Hun har grunnet sin imponerende effektivitet og mange overtidstimer klart å opparbeide seg hele 46.000 avspaseringstimer, noe som har medført at hun nå har fått tid til å bli sin egen ordfører for sitt eget hus og hage. Parti har hun også stiftet, passende kalt Stiligt Folkeparti, forteller Holdhus.

Art by accident

At June Kommune i det hele tatt så dagens lys skal glattisen og korona ha mye av skylden for ifølge Holdhus.

– Det var på vinteren for snart to år siden at jeg holdt på å falle og skade meg på glattisen utenfor mitt bosted i Stavanger. I tillegg til dette så var jeg fed up av hele koronastyret og restriksjoner med alt som det innebar, og da fløyt begeret rett og slett over. Det som i etterkant av dette her skulle bli en heftig klage om blant annet dårlig strøing, førte rett og slett til at jeg heller lagde satire av min opplevelse av kommunen. Og slik ble June Kommune skapt – man kan jo kalle det for art by accident, sier Jan Rune Holdhus.

En forestilling om livet

Om hva forestillingen Flekkefjordspublikummet får oppleve handler om, sier Holdhus følgende:

– Forestillingen dreier seg om min reise gjennom livet, formidlet av June Kommune – og meg selv. Det blir en nær forestilling, der det i tillegg til veldig morsomme ting, også vil være plass til det litt mer seriøse. En forestilling om livet rett og slett.

June har gitt meg mot

Jan Rune Holdus har i mange år hatt artistkarriere som levebrød. At June Kommune kom inn i livet hans har gitt ham mer mot.

– Jeg har alltid levd av min egen kreativitet som skuespiller og standupkomiker. At June har kommet inn i mitt liv har gjort alt dette bedre. June kommune karakteren har nå etter 20 år i bransjen gitt meg et mot til å opptre helt alene. Jeg hadde aldri turt dette uten henne. Jeg har også fått et enormt publikum grunnet June Kommune, så jeg har mye å takke henne for.

Elsker Flekkefjord

I tillegg til at Holdus gleder seg til å underholde publikum på Spira, så gleder han seg også til å se Flekkefjord igjen.

– Jeg var i Flekkefjord for første gang vel for ett og et halvt år siden. Da opptrådte jeg med flere andre stand up komikere på Central Bybryggeri, og jeg må si at jeg ble veldig glad i byen. Det er så utrolig fint her, skikkelig pittoresk. Jeg må rett og slett si at man ikke får det mer pittoresk i Skandinavia enn i Flekkefjord, en utrolig fin by er det.

Opptrådt på Spira har verken June Kommune eller Jan Rune Holdhus altså gjort før.

– Det er første gang jeg er i Flekkefjord med slik en produksjon, og jeg kan love publikum en både fin og ikke minst morsom forestilling. Det er fortsatt noen billetter igjen, så både June Kommune og meg selv oppfordrer alle til å ta turen, sier Jan Rune Holdus – eller var det June Kommune?