De profilerer seg som et kristent band fra Indre Agder. Justified startet opp i 2013 og består av artister fra Eiken, Byremo, Konsmo, Evje, Øvrebø, og Trondheim.

En salig blanding med andre ord, sier Justified om seg selv, men er tydelige på at medlemmene har samme mål: Spille sold country/ rock om Jesus, og samtidig ha det himla gøy.

Imponerte

De har en imponerende rekke av egenproduserte sanger om prøvelser, glede, takknemlighet og livet med Jesus. Vokalrekken er sterk.

– Da Oline Meland, som har røtter i Flekkefjord og på Feda, sang «O, store Gud» var det mange blanke øyne i salen som tenkte på alt det hun har opplevd, og likevel lovsynger hun Gud. Det er gripende, sier konsertarrangør Alvik Svindland.

Helt fra de første opptrinn som jente, har Oline engasjert med sine fengende sanger. Øvrige solister er Eirin Greibesland og Asbjørn Birkeland.

Utenom de egenproduserte sangene, fremfører de coverlåter fra kjente artister, pluss at de er kjent for sin flotte fremføring av bedehussanger som de gjerne fremfører i litt ny drakt.

Det blir derfor noen for en hver smak. Publikum satte stor pris på gruppa som har vært i Flekkefjordsdistriktet tidligere. De kommer igjen ned konsert på kulturhuset i Sirdal 15. april der bedehuset og Sirdal Bondelag sammen arrangerer konsert med innsamling til Ukraina.

Lokal tilknytning

Justified er opptatt omtrent hver måned til utpå høsten 2023. Musikerne er John Olav Nøkland på trommer, Kars Arthur Meland på elgitar, Vidar Klungeland på bass, Henrik Stordal på piano, Sondre Storstadmo på hammond-orgel og Erik Klungland på kassegitar. Som navnene tilsier er det flere enn Oline med tilknytning til Flekkefjordsdistriktet.

Justified særpreger seg med mye samspill, solospill og musikk som gir en gripende konsertopplevelse med trøkk, rolige toner og god stemning, slik det var i Flekkefjord bedehus fredag. Viktigst for Justified er at de vil nå frem med det glade budskap til tilhørerne, noe som treffer hjertet og gir innhold som lever lenge etter siste tone har lytt ut.

Pluss i margen

Arrangør Alvik Svindland kan enda en gang notere flere pluss i margen.

– Jeg må si det ble en suksess. Nærmere 140 til stede, hvorav mange av den yngre garde, slik vi ønsket. Jeg vet Justified berører mange. Noen gikk hjem etter pausen, kanskje på grunn av lydnivået, men det er ok. Flott at så mange kom tatt i betraktning det dårlige været som var varslet.

– Jeg må si jeg får inspirasjon til å fortsette med bedehus-konsertene. Fredag 17. mars kommer gruppa Magnussen fra Vennesla til bedehuset. Den 18. mars er det country/gospelkonsert i Sarons Dal.