Kake til distriktene

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Christopher Wahl stiller spørsmålet om når distriktene i Flekkefjord skal få sin del av kaken. Skal tro om det ikke er et veldig enkelt svar på dette spørsmålet: Aldri.

Sentrum er - i Flekkefjord som alle andre steder - umettelig på kake. Og når det ikke er nok til alle, vil de som sitter lengst fremme ved bordet forsyne seg med hver smitt og smule.

Jeg har overlevd flere kommunesammenslåinger, og sett om att og om att hva som skjer når bykommuner legger mer land (les: distrikter) under seg: stort sett ingenting. Mitt inntrykk er at sentrum (den tidligere bykommunen) egentlig bare er ute etter to ting i forbindelse med sammenslåing: høyere innbyggertall og flere skattekroner.

Det er vel derfor det blir så mye støy ut av slike "ekteskap", som ofte kalles tvangsekteskap.

Jeg skal ikke si at man bør slutte å slå sammen kommuner, men hvorfor skal det være slik at man lar mindre kommuner bli slukt av en by? Hadde det blitt mer tilfredshet og mindre støy dersom flere likeverdige kommuner slo seg sammen, uten å ha en by med på lasset?

Kanskje det da hadde vært håp om litt kake også til småbrødre og -søstre?

Artikkeltags