Metereologene har nå prognosene for både jul og nyttår klar på yr.no. Det kalde fine været som har preget lillejulaften og julaften går over til mer skyet vær og kanskje noen snøfiller på selveste julekvelden.

Julenatten blir snø til regn langs kysten. Det meldes om temperaturøkning og helt opp i åtte varmegrader på 1. Juledag. Med 14 mm nedbør i form av regn på nedkjølte veier kan det bli en utfordring for de som skal ut å kjøre på 1. Juledag.

Det meldes mildvær og våt nedbør også videre i romjulen. Fra tre til åtte plussgrader og regn er nok ikke drømmeværet for de som får ski og skøyter under juletreet i dag.

Nyttårsaften kan noe av nedbøren komme som sludd, men det meldes opp mot syv varmegrader langs kysten både nyttårsaften og 1. Nyttårsdag, så det meste kommer nok som regn dersom prognosene slår til.

Snø i fjellet

Det er imidlertid muligheter for en hvit jul med mye nysnø dersom man legger turen til Knaben, Sinnes, eller andre lokale fjellområder i løpet av romjulen. Der ventes det at temperturen skal holde seg nærmere frysepunktet og selv om noe av nedbøren kan komme som sludd onsdag og torsdag vil nok det meste komme som snø. Dersom prognosene slår til kan det bli over en halv meter med nysnø i fjellet i tiden frem til nyttårsaften (!)