Gå til sidens hovedinnhold

Kampen om batterifabrikken

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

DET SPISSER seg til i kampen om å lokalisere Morrow Batteries som kan gi 2000 arbeidsplasser. Morrow Batteries har sendt ut en liste med kriterier de vil legge vekt på når de skal velge sted for fabrikken: den skal ligge nær et kraftknutepunkt, ha en byggeklar tomt, ligge nær en flyplass og ha en god infrastruktur. For å nevne noe. På Lista er man mer enn klar til å ta imot bedriften

I VÅR region har kommunene, med unntak av Sirdal, samlet seg om å markedsføre Lista. Lista Renewable Energy Park AS, som eies av Helge Mikalsen fra Farsund og Per Gunnar Andersen fra Flekkefjord. Over flere år har Lista Renewable Energy Park jobbet for nettopp en slik etablering. Det mener de er en stor styrke. – Vi trenger ikke å starte på bunn med planleggingen, her er mye av infrastrukturen i orden allerede, sier Mikalsen og Andersen til Fædrelandsvennen. I Sirdal fremmer man Ertsmyra som en aktuell lokasjon.

LISTA ER et kraftknutepunkt, tomten er byggeklar – i tillegg ligger det en flystripe klar til bruk – og skulle man mene at det ikke er tilstrekkelig, er det nærhet til både Sola og Kjevik, der Sola er en langt større og mer internasjonal flyplass enn det Kjevik er. Slik sett er argumentet både for Lista og Sirdal gode.

DETTE ER en svært viktig sak – og vil ha enorm betydning for regionsutviklingen dersom man lykkes med å etablere batterifabrikken i vårt distrikt. 2000 arbeidsplasser er vil bety mye – ikke bare for vertskapskommunen, men for hele regionen. Og i tillegg bor vi i en region så sårt trenger en vitamininnsprøytning for å vokse. Den nylig fremlagte befolkningsfremskrivingen understreker alvoret i situasjonen – og selv om Morrow Batteries ikke behøver å ta hensyn til den type argumenter, så er det et element som bør telle når den endelige beslutningen skal tas i løpet av året.