Publikum i det fullsatte kapellet ble lurt av en lur som initiativtaker til konserten, Sverre Eftestøl spilte på fra galleriet. En kort og kraftig trudelutt fikk publikum til å skvette i benken. Organist Ilze Jaunzeme ble satt ut, hun ikke kom i gang med sin spilling like etterpå slik planen var.

– Dere ble litt lurt av luren, spøkte Sverre med. Han fortsatte med folkemelodier som «Bind deg en blomekrans», og firehendig piano og orgel sammen med Ilze i imponerende høyt tempo, så raskt at det virket nesten uvirkelig. Men tangenter behersker Sverre og Ilze til fingerspissene. De utnyttet orgel, piano og melodica til ytterste grense. Mye av musikken har Sverre produsert, brudemarsj og vals, er fra egne komposisjoner eller tatt fra hans bestefar Martin. Konsertene har fått fram mye som ellers kunne blitt glemt.

Uvant på slike konserter er trekkspillduett som Sverre og Birger Bergeslien fremførte. For begge var trekkspill første instrument fra barndommen. Sverre har gått mer over til orgel og Piano, mens Birger har hatt trekkspillet. De spile de kjente låtene som «Drømmen om Elin», «I love Norwegian country», «Nordlandsnetter» osv.

Nytt i år var at Sverre plystret i en melodi. Det er ikke vanlig. Sverre sa det var utfordrende for plystring går ikke når man er trist, heller ikke hvis man er for glad.

Slik gav konserten en musikkopplevelse litt utenom vanlig program.

_Vi må tenke her og nå er det best. 1000 år tilbake går med å knytte til begivenheter. 100 år fram er vanskelig, sa Sverre som makter å få kvalitet og folkehumor i fremføringene.

Per Øistein gav en orientering om feiringen av Kvinesdal 1000 år som kirkested. En feiring som fortsetter i mai og toppes i pinsen.

Overraskelse ellers på konserten var at pensjonert sogneprest Leiv Gunnar Skiftun ble hedret på sin gebursdag. Soknerådsformann i Fjotland, Marit Homme Lindeland, takket utøverne som gjorde konserten til en enestående opplevelse. Tradisjonen tro hadde Astrid Netland med sine hjelpere bakt hellekaker, lefser, skuffekaker og kremkaker.

Aprilkonsertene i Netlandsnes kapell appellerer til mange som kommer igjen år etter år. Kvaliteten ligger på et høyt nivå. Fjotland kan det, spesielt i sang og musikk!