Gå til sidens hovedinnhold

Karateutøvere fra Kvinesdal gjorde en bra innsats i norgescupen

Lokale utøvere fikk gode plasseringer i norgescupen i kata.

Norgescupen (NC) i fullkontakt kata ble gjennomført som et E-stevne (over internett) lørdag 10. april.

Thomas Aamodt vant over alle i seniorherrer og leder NC i fullkontakt kata for herrer. Thea Svendsen vant kata i dameklassen og leder da NC i sin klasse.

Jon Finnvold fikk 2. plass i herrer senior. Rebekka Woodcock ble nr. 2 i dameklassen. Anders Homme ble nr. 4 i klassen herrer senior.

Ida Maria Omland Grimstad ble nr. 4 i jenter 12-13 år, mens Amalie Hauge Omland ble nr. 5.

Over internett

E-stevnet, som gikk over internett, var en annerledes måte å konkurrere på, men på grunn av koronatiltakene er det viktig å ha aktivitet og konkurranser for å opprettholde treningen i klubbene. Deltagere kom fra helt syd i Norge og opp til Tromsø i Nord.

E-stevnet ble utført slik: Det kom en kode fra Kampsport på Sportdata på morgenen på lørdag. Filming av katene kunne starte og utøveren viste kampkoden, sa navnet sitt og hvilken kata de skulle gå. Kata-ene ble lastet opp etter hvert som det kom beskjed på Sportdata.

En måtte filme flere forskjellige kata da det ikke var lov å gå samme kata i neste runde.

Kata er en bestemt samling av slag og spark med stilinger, samtidig som balansen og kontrollen på det som utføres opprettholdes. Dommerne ser etter kraft, hurtighet, kontroll og balansen i utførelsen. De som viser dette best blir da vinnere og går videre til neste runde.

To konkurrer sammen i hver runde og en går videre. Til slutt går de to som taper semifinale om 3. og 4 plassen.

Høyt nivå

Sensei Roy Svendsen, som er landslagstrener, har holdt nivået oppe i klubben, slik at det var mulig å konkurrere. Han var én av de ni dommerne som dømte katene.

Sensei Gunnar Gundersen var med som coach, og hjalp til at katene ble lastet opp på nettet. Frank Lund var ansvarlig for filmingen og opplastingen på Internett.