Gå til sidens hovedinnhold

Kirkekonsert for 50, men for tusener på nettet!

Hvite Liljes tradisjonsrike julekonsert i Kvinesdal kirke torsdag kveld blir forbeholdt de få, men skal for første gang streames direkte på nettet.

– Årets Julekonsert blir for første gang streamet slik at så mange som mulig kan delta. Da vi kun kan være 50 stk. som publikum i kjerka dette året så blir det også mulighet til å følge dette via nettet. Billetter til kjerka kan bestilles ved å ta kontakt med arrangør. Hvite Liljes tradisjonelle gratis Julekonsert i Kvinesdal Kirke er dessverre avlyst grunnet Covid-19. Men det blir likevel julekonsert. I år har vi kun lov til å ha 50 personer som publikum. Disse må kjøpe billetter på ett forhåndssalg som gjøres via arrangør, sier Jan Egil Omdal i Hvite Lilje til Agder.

Han og de musikalske vennene ønsker likevel å gi en juleglede med flott musikk til alle, det lar seg gjøre gjennom å streame årets konsert over Facebook.

Faste artister

Hvite Liljes faste artister stiller igjen opp for tolvte året på rad. Arly Karlsen, Steven og Cindy Kvinlaug, Kjell Elvis, Joe Rusi, Jan Egil Omdal, og G. Thomas fremfører flere av de gode gamle kjente amerikanske julesangene.

– Hvite Lilje har inngått ett samarbeid med Kvinesdal Menighet og vært så heldig å få med oss bygdas egen Lars Emanuel Egeland. Deres crew filmer og streamer årets julekonsert slik at den blir tilgjengelig for alle både i bygda og langt utover landegrensene inklusiv Amerika og Asia.

Her blir det sanger som vi husker ble sunget av legendariske artister som Elvis, Johnny Cash, Kris Kristoffersen, Dolly Parton, Chris Rea, Hank Williams, Merl Haggart, Brenda Lee, Frank Sinatra m.fl. Også allsang av gode, gamle norske julesanger er der plass til.

Felles budskap

– Vi funnet en felles plattform med ett felles mål: Å skape ett budskap i kampen mot vold, overgrep, diskriminering og utenforskap. Våre konserter har inkludert asylsøkere og flyktninger. Vi viser filmer fra barn på flukt. Vi har med temaer som menneskehandel og utnyttelse ved arbeid. Vi bekjemper fattigdom ved å støtte mennesker både her i og utenfor Norge. Sangene som velges i vårt konsept skal bidra til å skape fred, bistand og forståelse blant folk. Som når Kjell Elvis synger sangen som ble skrevet til Martin Luther King: If I can Dream.

Inntektene går til Hvite Liljes arbeid, og en ny satsing i Burma / Myanmar.

Folk på flukt

– I over 20 år har hundretusener av den etniske folkegruppen karen sittet i flyktningleirer i Thailand. I nær fremtid skal 130.000 tvinges tilbake til Myanmar, til landsbyer administrert av regimets soldater. Hvite Lilje jobber i det aktuelle området og kan vise til svært gode resultater der hundrevis av etterlatte barn har fått «Et nytt trygt hjem», ID-papirer, skole, legehjelp og daglig omsorg. Hvite Liljes nye Barnelandsbyer skal fungere som ett trygt mottaks apparat for barn i en svært sårbar situasjon som nå vender tilbake til Karen-staten i Myanmar. Inntekter fra konserten går i år til å bygge ny barnelandsby med skole, sykehus og 10 nye hjem som skal huse de 37 nye barna som Hvite Lilje allerede har tatt ansvar for, forteller Jan Egil Omdal.