Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte for medaljer i NM

Under den 3. NM-runden i rallycross var det Per Magne Røyrås som sikret flest poeng blant kvindølene.

Røyrås kvalifiserte seg direkte til A-finalen i supernasjonal klasse 2 og kjørte inn til en tredjeplass. Han beholder dermed ledelsen i NM sammendraget, fire poeng foran Thomas Hårberg (NMK Verdal/ Levanger) og med 17 poeng ned til Sigurd Erik Egeland på tredjeplass.

Guttorm Lindefjell kvalifiserte ikke til finalekjøring.

Etter en knallstart på Gardermoen har Sigurd Erik Egeland og teamet hans hatt en noe trøblete sesong. Heller ikke denne 3. NM-runden skulle gå knirkefritt for Egeland. For selv med en «lånebil», som ifølge Egeland var en drøm å kjøre – så ville det seg altså ikke helt denne gangen heller. Egeland kvalifiserte til bestespor i B-finalen, og det så lenge ut til at han ville klare å kjøre seg opp til A-finalen. Etter et sammenstøt i B finalen knakk det ene styrestaget og med en defekt forstilling var det bare for Egeland å parkere på indre bane. Egeland håper nå å få ferdig motoren til sin Mazda RX7 men skriver på Facebook at han uansett kommer til å stille til den fjerde NM-runden.

Slik situasjonen er nå, er to av de tre Mazda-førerne fra Kvinesdal med i medaljejakten. Det gjenstår to løp i norgesmesterskapet, den fjerde runden kjøres på Gol om to uker før finaleløpet arrangeres på Flisa om fire uker. Når alle løpene er kjørt, strykes løpet med dårligst resultat – og norgesmester blir således den med flest poeng fra de fire beste løpene.