Gå til sidens hovedinnhold

Klar for åpen konsert fra klokketårnet!

Det er ingen måned i året der det kommer så mange unger til kirken som i desember. Denne gjengen har tatt grep for å nå ut på nye måneder denne julen.

– Det er så mye som er nedstengt og avlåst på grunn av smittevern, så nå er spørsmålet hvordan kan vi være synlige, sier diakon Randi Margrethe Larsen i Flekkefjord kirke.

Den tradisjonelle advenskonserten er avlyst, men da fikk den kreative gjengen en idé. Som Ådne Svalastog sier, man kan ikke bare sitte på sofaen og ingenting gjøre.

– Nå lager vi en adventskonsert ut av kirketårnet, og lyssetter kirken så den blir lilla utenpå. Det blir advents- og julesanger, og vi vil tenne bålpanne ute og servere gløgg utenfor kirken.

Startskudd for julemåned

Søndag skal Kristin Valle Prins, Bernt Laundal, Terje Lauvdal og Ådne Svalastog spille fra åpent kirketårn. Det blir advents- og julesanger.

– Vi ønsker å få frem det kristne julebudskapet om lys, håp og fred, sier trosopplærer Randi Bø Osen.

– Første søndag i advent er startskuddet. Det blir julekrybbe og stall i glasshuset. Her skal det henges opp selve teksten til juleevangeliet på en stor plakat. Vi arrangerer også julekalenderquiz utenfor kirken for barn i ulik alder.

Quiz og åpen kirke

I julekalenderquizen kan barna hente malen i en postkasse ved kirken. Det er gule stjerner og røde stjerner som viser gul løype eller rød løype, etter alder på barna er det ulik vanskegrad. Barna leverer oppgaven i egen postkasse ved kirken.

– Vi legger det også ut som en kalender på Flekkefjord menighets Facebook-side. Det blir en flott premie som gevinst. Trekningen er lille julaften, forteller komiteen.

Men det er ikke alt.

Onsdager har det lenge vært åpen kirke, og det har vært populært og mye brukt. Nå skal tilbudet utvides til torsdag ettermiddag.

– Vi kommer til å ha åpen kirke også torsdag ettermiddag i adventstiden. Der kan vi tenne lys, sitte ned og høre på musikk. Det blir verksted bak i kirken der barn og voksne kan lage håpsduer som vi henger på håpstreet foran Sand Bakkens legekontor. De ferdige duene kan de legge i postkassen, så kan vi laminere dem så de holder i vær og vind, forteller Randi Margrethe Larsen, Randi Bø Osen og Ådne Svalastog.