Det er en utstilling med Siri Janvin. Hun er oppvokst i Flekkefjord, og bor i dag i Stavanger. Siri har uttrykt seg gjennom å lage ting hele livet. Hun har utdanning som både dekoratør, teknisk tegner, lærer i kunst og håndverk og for to år siden, da hun ble pensjonist tok hun et års studie ved USN i «Design, Redesign og Søm av Klær».

Hun har for det meste drevet med tegning og akvarellmaling men etter studiene på USN har hun kombinert dette med design av klær/tekstil.

– Natur inspirerer meg, har jeg funnet ut. Da jeg gikk tur i fjæra sammen med barnebarnet mitt en vårdag, fant vi små fargerike tråder av plast nede i sanden og mellom steiner overalt. Det var rart, for stranden og vannet var så fin og «naturlig». Dette ble inspirasjonen til å lage de små bildene av havet m/plasten. Det er jo slik havet egentlig er nå. De to skjørtene og blusen, er også inspirert av fjæresteiner og glitrende vann. Kjolen er sommernatten og blusen er nattetåken. Toppen, den stripete bukse og skjørtet er skip og båter. Hagen min inspirer meg også. Jeg har derfor trykket blader fra hagen direkte på stoff og sydd den grønne blusen av det, forteller kunstneren.

Janvin har et klart budskap bak det hun gjør:

– Jeg lager klær, men mener at vi må ha færre klær. Derfor: Klær som passer, som er gode å ha på og som kan brukes i mange anledninger. Ynglingsklær. Klær med en historie. Klær av god kvalitet. Klær som en kan bruke til de blir utslitt. Klær kan være et kunstverk. Klær du føler deg fin i. Klær som holder varme og kulde ute. Kortreiste klær.

– Fredag 5 er det vernissasje og alle er hjertelig velkommen.