Stiftelsen Evangeliske Sanger i Sør (ESIS) arrangerer sammen med Sarons Dal Arena konsert i Sarons dal på lørdag. Det blir også andre gang på rad ESIS legger dette arrangementet til Kvinesdal og kirken i dalen i følge medarrangørene Glenn Tønnesen og Mona Edvardsen Selseng.

– ESIS har holdt på siden 1993 og dette blir faktisk den 53 konserten som de arrangerer. Første gang de var her i Sarons Dal var i fjor høst, og normalt sett så er vanlig praksis at de ikke spiller på samme sted rett etter hverandre. Men de likte seg rett og slett så godt her hos oss sist gang at de bestemte seg for å komme tilbake allerede nå, noe vi setter veldig pris på forteller Tønnesen og Edvardsen Selseng.

Forventer godt besøk

Antall besøkende som tok turen på fjorårets konsert i regi av ESIS var 750, og arrangørene håper på minst like mange den kommende helgen, om ikke enda flere. Muligheter for camping blir det også for de av publikummerne som kanskje tar turen i sin bobil.

– Vi forventer noenlunde det samme oppmøte i år som vi hadde forrige gang. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger i fjor av de besøkende og det vil kanskje kunne gi en positiv effekt slik at enda flere kommer denne gangen.

– Campingplassen blir åpen og vi tilrettelegger for de som tar turen til Sarons dal kommende helg i bobil sier Glenn Tønnesen og Mona Edvardsen Selseng.

Kollekt til Ukraina

Kollekten i forbindelse med arrangementet går til Ukraina, noe som også var tilfellet i fjor.

– Kollekten som tas opp denne gangen vil også i år gå til bibler som skal deles ut i Ukraina, både til soldater og befolkningen ellers. I følge bibelselskapet så det fortsatt et stort behov for bibler der, spesielt nå under krigstilstanden forteller arrangørene.

Forskjellige artister og eksklusivt intervju

Som nevnt blir det artister fra både inn- og utland. Fra Sverige kommer Lennart Larson og fra Færøyene tar Svein i Prestgardi & Eydun Jacobsen turen. Av norske bidrag kan det blant annet nevnes Dag Arne Saltnes m/bandet The good old boys.

– Det vil bli en skikkelig helaften med mye fin musikk fra mange forskjellige artister. Fra vår region skal Anita Kristensen m/band sammen med Mona Edvardsen Selseng & Palmer Omdal opptre.

I tillegg til mye flott musikk så er det på programmet også gjort plass til et ganske så eksklusivt intervju.

– Vi har vært så heldige å få med oss Kari Edvardsen som skal delta på et intervju under musikkmøtet, noe som må sies å være ganske så eksklusivt sier Glenn Tønnesen.