Per Magne Røyrås og Sigurd Erik Egeland stilte begge til start med godt mot, vel vitende om at dette kunne bli den mest avgjørende NM runden denne sesongen.

Til tross for at Egeland hadde fått RX7-en i orden, var det fortsatt noe som lugget. Teamet slet med tekniske problemer store deler av løpshelgen, og skrev på sin egen Facebookside om ordtaket ”det er i motbakke det går oppover”.

Samtidig lurer de på hvor toppen er – på det som oppleves som tidenes lengste og bratteste motbakke. Egeland kvalifiserer til B-finalen men kommer seg bare 10-15 meter ut på startplata før RX7-en stopper. Med en 10. plass er det ikke mye å skrive hjem om, for nå er teamet også ute av medaljekampen med en uoffisiell 5. plass i sammendraget.

Røyrås har på sin side noe mer å skrive hjem om, selv om helgen bød på mang en utfordring. Det ble en del knot og det gikk skikkelig galt ut starten i fjerdeomgangen. Røyrås havnet i en kjempesmell og den røde RX8-en måtte kjøres av banen med hjullaster.

Ifølge mekanikerne til Røyrås var det ikke mye til forstilling igjen på Mazdaen men med god hjelp fra Egeland selv og hans mekanikere, fikk Røyrås bilen klar til B-finalen. I den første finalen gjorde han rent bord og det bar med det videre til A-finalen.

I et trangt parti gjorde Røyrås et heftig forsøk på en forbikjøring, hvor han mer eller mindre fløy over fremparten på konkurrentens bil – publikumsvennlig om ikke annet – og senere omtalt av kommentatoren som ”sjåføren av en flying Mazda”.

A-finalen førte også med seg en punktering, noe som resulterte i en 6. plass for Røyrås. Klassens vinner dro hjem med full pott i NM-poeng, hvilket betyr at Røyrås nå ligger på en andreplass i sammendraget.

Likevel, det er såpass få poeng som skiller topp tre, at alt kan skje på den femte og siste NM-runden – som skal kjøres på Flisa om 14 dager (11-12 september).