– Det var en vellykket kveld, fremmøtet var fantastisk, sier Rolf Petter Eriksen fra Lund menighet til Avisen Agder etter onsdagens foredrag i Lund menighetssenter.

Han hadde tydeligvis god greie på det han snakket om.

Rolf Petter Eriksen om Helge Simonnes

– Jeg synes han var veldig fin i foredraget sitt og forklarte veldig enkelt kompliserte spørsmål, men han hadde tydeligvis greie på det han snakket om. Det var mange som hadde spørsmål om forholdene i Russland i dag og i Amerika med Donald Trump, og mange kjøpte bøker også.

Tidligere sjefredaktør Helge Simonnes fortalte levende onsdag hvordan Donald Trump for å vinne USAs presidentvalg i 2016 og 2020 var avhengig av de kristne velgerne. I 2016 stemte 21 millioner «hvite evangelikale» på kandidaten med valgmottoet: «Make America Great Again.» Få hadde forutsett at kirkens folk skulle stille seg bak den kontroversielle forretningsmannen og eiendomsmogulen. Men støtten vedvarte gjennom presidentvalget i 2020.

Dette er også skildret i Helge Simonnes sin bok «Trump, Gud og kirken», som var til salgs på Lund menighetssenter onsdag. Her tar han også opp den beryktede stormingen 6. januar 2021 av den amerikanske kongressbygningen. Demonstrantene brøt seg inn i Senatets møtesal og holdt et improvisert bønnemøte. Fem mennesker mistet livet, og mange ble skadet i sammenstøtene mellom politiet og folkemengden.

Åndelig vær varsom-plakat

Mange opplevde det som et angrep på demokratiet. I sitt foredrag og i boken med samme tema skriver Helge Simonnes om hvordan dette kunne skje, og hvordan dette påvirker den kristne kirke i verden i dag.

Simonnes tok også opp den åndelige Vær Varsom-plakaten som han har lansert i en av sine bøker. Her er det 12 punkter som retter seg mot troende mennesker, for å hjelpe dem å unngå fallgruver når de kommuniserer om kristen tro. Den åndelige vær varsom-plakaten er beskrevet i boken «En Gud for de mange».

Styreleder i Presseforbundet

Helge Simonnes ble ansatt som markedssjef i Vårt Land i 1985, var konsernsjef i Mediehuset Vårt Land i årene 1991–2015. I perioden 1987–2016 var han administrerende direktør og sjefredaktør i Vårt Land. Fra 2016 er han spaltist i Dagsavisen, ifølge Snl.no. Fra 1999 til 2002 var han styreleder i Norske Avisers Landsforening og Mediebedriftenes Landsforbund. Han har også vært styreleder i Norsk Presseforbund og Dagsavisen.

Simonnes fikk heidersprisen til Oslo Redaktørforening i 2016.