Gå til sidens hovedinnhold

Koronavennlig kunstutstilling i Sentrum barnehage

Når verden sviver som vanlig har vi flere foreldrearrangementer både på høsten og om våren. Nå når korona styrer samfunnet vårt har vi ikke fått til dette. Tema nå i høst har vært: Så heldig jeg er som bor i Kvinesdal.

Barna har vært på tur rundt i nærmiljøet og blitt godt kjent med næringslivet, og alle de fantastiske byggene Kvinesdal kommune har. De har utforsket den flotte naturen som ligger på Gullestad, og har hatt samlinger der vi snakket om hva som er så bra med Kvinesdal.

Her kom det blant annet fram at vi er veldig heldige at det ikke bor dinosaurer i Kvinesdal. Det var alle helt enige i. Vi er også veldig glad for at vi har blant annet kino, Kvinabadet og selvfølgelig at menneskene i Kvinesdal er så snille og fine.

Utstilling

Hvert år har barnehagen kunstutstilling, og i år ville vi ha en kunstutstilling der all materialet er hentet fra næringslivet i Kvinesdal. Barnehagen er midt i en prosess med å bli sertifisert Grønt flagg barnehage som er å bli en mer miljøbevisst barnehage. Selv om hovedfokuset i år er biologisk mangfold har vi også fokus på å være bærekraftig gjennom hele året. Vi fikk komme inn på lageret til flere bedrifter og lete i materialer som skulle bli kastet. Her fant vi mange skatter! Tenk så mange ting som blir kastet som vi kan bruke til å lage nydelig kunst med.

Vågal(0-3år) laget sitt eget hus og barnehagen. Vennlig(3-4år) lagte en kvindøl som er i telefonene med FHI og statsministeren og stjernehimmelen over Kvinesdal. Vakker(4-5år) lagte Utsikten, kirken, 2 boligfelt, industriområdet og Kvina elva.

Korona

Kunstutstillingen ble annerledes enn tidligere på grunn av koronasituasjonen. Vi løste det med at kunstutstillingen var utendørs, og avdelingene fikk hver sin dag å komme. Vi hadde kunstutstillingen åpen fra 14.30-16.00 for at det ikke skulle komme mange samtidig. Vi rigget utstillingen opp under tak i grillhytten, lekehytten og under et pop up telt. Vi pyntet med mange lyslenker og lykter barna selv hadde laget. Styrer, Charlotte Åvedal serverte gløgg eller varm saft og poser med porsjonsvis pepperkaker til alle som kom.

Vi vil takke det fantastisk flotte næringslivet i Kvinesdal som hjalp oss med å lage tidenes kunstutstilling.