Gå til sidens hovedinnhold

Kranselag for flerbrukshallen

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

I GÅR var det fest på Uenesodden. Litt forsinket ble det invitert til kranselag for dem som bygger flerbrukshallen, representanter for byggherren og sponsorer. Flerbrukshallen skal være ferdig senhøstes. Den offisielle åpningen er planlagt til januar år. 6–7 år etter at idretten selv poppet opp med ideen om en flerbrukshall på Uenesodden, er den snart ferdig bygget. For idretten blir dette byens nye storstue og et aktivum for Flekkefjord kommune.

DET VAR nok mange som rynket på nesen og trakk litt på skuldrene da ideen ble lansert første gang. Et nytt luftslott, tenkte mange. Men initiativtagerne har i sannhet stått på for ideen og viljen. Kommunen får 8000 kvadratmeter med treningsarealer til en pris som andre kommuner nærmest bare kan drømme om. Entreprenøren BRG har laget et bygg som kommer til å bli brukt som mønster for nye og lignende anlegg i landet.

EGENTLIG SKULLE selve kranselaget ha vært holdt for måneder siden, da bygget var tett. Men koronasituasjonen har skapt en forsinkelse på selve arrangementet. Tradisjonen med kranselag har røtter som lar seg spore tilbake til Sentral-Europa omkring 1400-tallet, men er forskjellig fra land til land. I Polen heises en pyntet eviggrønn busk opp sammen med siste taksperre eller toppelement, mens danskene bruker tre kranser i sperrene. I Norge er det vanlig at arbeiderne blir traktert med god mat og drikke.

UNDER GÅRSDAGENS kranselag på Uenesodden ble anlegget vist frem for sponsorer og andre inviterte gjester. Det er ingen tvil om at dette blir et anlegg som kommer til å styrke Flekkefjord som bostedskommune – og som gjør det mer attraktivt for våre unge å flytte hjem etter endt utdannelse. På samme måte som da vi bygget Flekkefjord Kultursenter Spira, er det om å gjøre at vi gir et tilbud til hele menneske, fra vugge til grav. Kombinert med den øvrige samfunnsutviklingen i Flekkefjord, som for eksempel bygging av ny Elvepromenade, så gjør det oss optimistisk for fremtiden.

VI GLEDER oss til flerbrukshallen står ferdig i januar. Godt jobbet, alle sammen.