Gå til sidens hovedinnhold

Kreftene tok slutt for Thele i langløp

Joar Thele fikk ikke vist sitt beste i Jizerska-løpet i Tsjekkia. Han gjennomførte 50-kilometeren på 2.07,54 timer og endte på 24. plass.

- Det ble en skuffende dag resultatmessig og kroppen er ikke så bra som den burde ha vært, fortalte Thele til Agder. Løperen fra Flekkefjord var godt forberedt til søndagens kraftprøve, men det stemte ikke etter et par ukers trening i høyden.

Ble et slitsomt løp

- Det gikk litt oppover tidlig i løpet og jeg kom bedre i gang i forhold til tidligere konkurranser i Jizerska-løypen. Jeg lå godt fremme på de to første milene, men etter hvert tok kreftene slutt og dermed ble det et slit, påpeker Thele.

Han tapte mye utover i løpet. Ved 32 kilometer lå han 2,49 minutter bak teten og ved målpassering var han hele 5,27 minutter bak vinneren. Det ble også et tungt løp for lagkamerat Anders Aukland, som måtte nøye seg med 19. plass.

Emil Persson vinner

- I langløpene kan det fort snu og jeg håper på en bedre dag i Vasaloppet søndag 7. mars, legger Joar Thele til.

Seks løpere kjempet om seieren i Jizerska og den svenske løperen Emil Persson ble enda en gang vinner på 2.02, 27 timer og noen tiendeler bak fulgte Tord Asle Gjerdalen og Ermil Vokuev, som tok andre- og tredjeplassen.