Energisk sesongstart i jazzklubben

JAZZ: Kritikerroste Cortex åpnet høstsesongen i Flekkefjord Jazzklubb lørdag kveld. Foto hentet fra Cotex' Facebook-side.

JAZZ: Kritikerroste Cortex åpnet høstsesongen i Flekkefjord Jazzklubb lørdag kveld. Foto hentet fra Cotex' Facebook-side. Foto:

Lørdag kveld starter høstsesongen i Flekkefjord Jazzklubb.

DEL

Kvartetten Cortex er energisk jazz av beste merke, og som om det ikke var nok, de åpner sesongstarten i Flekkefjord Jazzklubb.

Lørdag 14. september blir dette en super start på årets jazzsesong i Flekkefjord, mener jazzklubbens Bernt Kristian Laundal.

– Bandet har vært aktivt siden 2007, og har siden da spilt over to hundre konserter og utgitt fem kritikerroste album. Bandet er et av de sterkeste og mest markante nyere innslagene på den norske jazzscenen de siste 10 årene, og medlemmene er blant de mest ettertraktede jazzutøvere i Norge i dag, forteller Laundal til Agder.

Det var kanskje derfor ikke noen overraskelse at bandets trommeslager, Gard Nilsen, var årets «Artist in Redsidence 2019» under årets internasjonale jazzfestival i Molde.

– Gard Nilsen har gjestet klubben vår tidligere med Bushman’s Revenge, og bandets trompetist Thomas Johansson kjenner vi fra Scheen Jazzorkester.

Nilsen har sin bakgrunn fra jazzlinjen ved NTNU og ble allerede i 2006 sammen med bandet Puma tildelt tittelen årets unge jazzmusikere.

Gard Nilssen har turnert i de fleste kriker og kroker av verden og gitt ut plater på selskap som Clean Feed, Rune Grammofon, ECM og Hubro. Han har vært aktiv i band som Bushman's Revenge, Cortex, Zanussi 5, Astro Sonic, i duoen sPacemoNkey med Morten Qvenild, i Team Hegdal og i flere inkarnasjoner av Trondheim Jazzorkester.

Cortex har gjort omfattende turneer i Norge og i en rekke europeiske land. I tillegg til dette har de turnert i Japan og ikke mindre enn fem turneer i USA.

– Plateutgivelsene deres har fått svært mye god omtale og oppmerksomhet av norske og internasjonale kritikere. Dette er konserten jazzelskere i distriktet bare må få med seg. Kom igjen, oppfordrer Bernt Kristian Laundal.

Artikkeltags