Gå til sidens hovedinnhold

Kunstnere fra hele Lister stiller ut på Feda

For femte år på rad arrangerer Kvina Kunstnarlag Sommerutstilling på Waldemars hus. Kunstnere fra Kvinesdal, Feda, Flekkefjord, og Farsund er representert.

– Utstillingen er et ekstra høydepunkt om sommeren både for kunstnerne og lokalbefolkningen, forteller Lajla Røhne, formann i Kvina Kunstnarlag.

– Vi ser at lokalfolk gjerne tar med seg sommerbesøk til utstillingen, samtidig som venner og familie av utstillerne naturlig nok synes det er stas å ta en tur innom. Flere kommer faktisk med båt, og legger til på gjestebryggen rett nedenfor oss.

22 utstillere

Sommerens kunstutstilling i Waldemars hus på Feda har i år 22 utstillere fra Lister-regionen. De er alle medlemmer av Kvina Kunstnarlag, som har totalt 42 medlemmer fra store deler av distriktet.

Utstillere i år er Kjersti Jølle Bolstad, Hermine Z. Jølle Tenden, Julia Skaar, Helga Narvestad, Bjørn Ingemann Kjørmo, Sidsel Hølmebakk Evelid, Maren Anne Hølmebakk, Leiv Knibestøl, Dag Olav Berg, Turid Bjermeland, Ellinor Brodtkorb, Galib Mammadov, Bryan Evans, Lajla Chr. Røhne, Kari Skaren, Kirsten Grimm Hegland, Kirsten Haaland, Randi Hjemlestad, Lars Galdal, Bente Rognmo Thakre, Oddny Ueland, Olav Torgersen.

Utstillingen består både av malerier, keramikk og skulpturer.

– Det er alltid noe nytt her, du vet aldri hva du vil få se. Kunstnerne er allsidige og har mye forskjellig å by på, lover Lajla.

Mye å se på Feda

Hun legger til at tar en først turen til idylliske Feda, er det mye annet en kan kombinere besøket med.

– Folk kan ta seg en tur opp Kirkegaten. Vi har historien om de lokale husene trykt opp, som de kan få med seg. Det er mye spennende der. Bøkkebua er åpen, det er badestrand her, og ellers flere flotte toppturer etter form og behag.

– Vi har også en minikafé med kaffe og vafler under utstillingen, som kan nytes på terrassen med utsikt over fjorden, legger styrelederen til.

Utstillingen har åpnet hver dag (bortsett fra mandager) fra 3. juli til 1. august. Lørdag kveld 10. juli arrangeres det utendørskonsert på området, og da holder utstillingen også åpent.