Gå til sidens hovedinnhold

Kvalifisert for verdenscup: – Det er farten som teller!

Fra han gikk på ungdomsskolen har Oskar Omdal (20) vært glad i å sykle utfor på stier i skogen. Nå konkurrerer han på verdenstoppen.

Oskar Omdal fra Sokndal gjør det godt innen Enduro-sykling. I helgens løp i Drammen syklet han inn til 2. plass i Norgescup. Han er blitt lagt merke til i miljøet og skal til Italia i september for å konkurrere på elitenivå.

– Nå var det nettopp norgescup, og i september skal jeg delta i et par verdenscuper, forteller Oskar Omdal, som understreker at det er farten som teller.

– Enduro tilsvarer rally med bil. Du har fra fire til seks fartsetapper i løpet av en dag, og transport mellom. Det er fartsetappene som går nedover på sti som teller, og raskeste tid avgjør, sier han.

Omdal begynte å konkurrere i 2018. Utforsykling begynte han med tidlig på ungdomsskolen, da han syklet på de lokale stiene i Sokndal.

Første løp han var med på var en tur i Sverige på forsommeren i år. Der var han med i den svenske enduroserien som også er et kvalifiseringsritt til verdenscupen.

Oskar Omdal skal være med i et ritt neste helg, og i tillegg er det NM i enduro i begynnelsen av september. Og så skal han delta i to verdenscuper i september, som skal være i Sveits og Italia.

– Det blir første gang jeg er med i verdenscupen. Det blir interessant å se! Jeg har ikke kjempeforhåpninger plasseringsmessig, men det blir gøy å få se hva det går i, sier den spreke 20-åringen.

I den svenske serien kom han på syvende plass.

– Jeg hadde ikke helt topp dag på sykkelen, men fikk nok poeng til å delta i verdenscupen. Farten er spennende, og det er moro å få reist rundt og prøvd mange forskjellige typer stier, og være mye ute i naturen, forteller sokndølen.

Han er for øvrig akkurat blitt ferdig utdannet tømrer, og skal jobbe i firmaet TB Mydland når han ikke er ute og setter utfor en sti på jakt mot nye fartsrekorder.