Turisthytter i fjellheimen

Av
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.DE SENESTE dagene har det kommet frem at fjellheimen er så populær at turisthytten på Øyuvsbu må vike for villrein, og at turisthytten på Kvinen må stenge fordi det har vært så mange gjester at man har gått tom for ved. Turen fra Øyuvsbu via Gaukhei og Josephsbu til Kvinen er en flott tur for fjellfolk, men det er kanskje for mye forlangt at man skal ta det som en dugnadstur der man river med seg en del av Øyuvsbu for å ha ved nok når man kommer frem til Kvinen.

FRA SPØK TIL alvor. Det ville vel ikke være helt feil om Turistforeningen tenkte litt på gjenbruk ved å bruke de fire planlagte helikopterturene for å frakte ved til Kvinen til å flytte ved og treverk fra Øyuvsbu. Dersom bjelker trengte oppkapping, kunne turfolket selv gjøre en innsats for å forsyne Kvinen med ved denne vinteren.

DET ER IKKE sikkert at det lar seg gjøre å samkjøre rivingen av Øyuvsbu med behovet for ved på Kvinen. Da burde man vel i alle fall sørge for at lokale aktører som Øvre Sirdal letegruppe, speiderne som driver Ådneram, Norsk Folkehjelp eller Røde Kors fikk oppdraget med å frakte veden. Da kunne man både få penger i klubbkassene, og nødvendig kjøretrening med snøscootere i deler av fjellheimen som ved andre anledninger absolutt er viktig å være best mulig kjent i.

FIRE HELIKOPTERTURER FOR å frakte ved til Turistforeningen burde være unødvendig når det finnes muligheter til å styrke lokale lag og foreninger. Et annet alternativ er å styrke det lokale næringslivet ved å gi oppdraget til folk som driver med ved og snøscooterkjøring til hytter. Dersom man ønsker å gjøre dette enda mer miljøvennlig, er kanskje frakt i form av hundekjøring med Sirdal Huskyfarm det alternativet som ville gitt Turistforeningen aller mest tilleggsoppmerksomhet for vedmangelen på Kvinen.

Artikkeltags