INNSENDT STOFF: Lars Christian Langø fra Ålesund la sammen med kameraten Thomas Kløften ut på tur fra Lindesnes på pinseaften. Målet deres er å nå Nordkapp i løpet av 4 måneder.

Etter 5 dagers marsj ankom de Knaben der en planlagt hviledag ventet.

Tilfeldighetene ville det slik at på Knaben ankom det denne dagen en tysk kvinne bosatt i Norge, Katrin Benz. Hun kom også fra Lindesnes, hadde gått til fots til Knaben, og hadde Nordkapp som mål.

Katrin ankom Knaben bare noen timer før Lars Christian og Thomas. Planen hennes var å overnatte på Knaben i telt, men mer komfortabelt overnattingssted ble ordnet. Hun ble også introdusert for de to andre vandrerne som ankom Knaben to-tre timer senere.

De langveisfarende brukte torsdagen som hviledag på Knaben. Gruvebesøk og en klatretur i Knaben Via Ferrata stod på programmet.

De to mennene hadde planer om å ta skiene i bruk lenger oppe på fjellet, og ski ble båret inn til Austerihaug.

Katrin sine planer inkluderte Ljosland, Bortelid og Langeid i Setesdal som neste turmål – til fots.

Det hele endte opp med at mennene la igjen skiene i Austerihaug og gikk videre til fots. Snømengdene innover hadde minket så kraftig at det var best å fortsette til fots.

Det hyggelige turfølget som Katrin fant på Knaben medførte endringer for hennes del. Hun slo seg sammen med mennene og er nå på vei oppover Sirdalsheiene mot Haukelidseter.