FØRSTKOMMENDE LØRDAG inntar det store sykkelsirkuset Flekkefjord for full musikk. Da samles hele verdens sykkelelite i Flekkefjord for å starte femte etappe. Da Tour of Norway i fjor var innom Flekkefjord var det liv og røre, men dessverre var det lite av denne folkefesten resten av verden fikk ta del i. I år vil TV-kameraene være plantet i Flekkefjord og dermed også produsere flotte TV-bilder som spres over hele landet – og mange steder i verden.

IFØLGE ARRANGØREN vil årets utgave av Tour of Norway sendes på TV i minst 54 forskjellige land. I tillegg til flere land i Europa, vil også TV-seere fra blant annet Kina, Sør-Afrika, USA og Canada få muligheten til å se at Flekkefjord viser seg fra sin beste side. Tour of Norway startet i går i Bergen og gikk i regnvær til Voss. I dag går ferden fra Ulvik til Geilo. Torsdag går sykkelrittet fra Gol til Gaustatoppen, og fredag fra Hovden til Kristiansand. Og lørdag er det Flekkefjord som skal skinne når rytterne lørdag klokken 13.45 setter kursen mot Sandnes, via blant annet Jøssingfjord, Haua og Egersund.

TOTALT ER det 176 ryttere som deltar i årets sykkelfest. Vår egen Alexander Kristoff blant dem vi kan heie på. Han har startnummer 31 og har helt sikkert ambisjoner på hjemmebane. Rytterne skal kjempe seg gjennom seks etapper, hvor der vil være muligheter for både klatrere og sprintere, før de krysser målstreken i Stavanger søndag 29. mai.

LØRDAG ER det vår tur til å ta sykkelsirkuset på alvor. Da gjelder det å benytte anledningen til å vise seg frem. Om vi ikke vinner sykkelløpet, kan vi i det minste kjempe om å være den aller beste startbyen i rittet. Vi kan vise oss frem både overfor arrangører og overfor alle de millioner av mennesker som kommer til å følge sykkelrittet. – Vi vil oppfordre folk til å benytte anledningen med å kle seg ut, vifte med flagg, finne på noe gøy, ja rett og slett vise Flekkefjord frem for hele verden, sier en ivrig ordfører.

DET ER en oppfordring vi med glede bringer videre. La oss vise hva vi kan i Flekkefjord, startbyen for femte etappe av Tour of Norway.