Gå til sidens hovedinnhold

Laksefestivalen er avlyst også i år

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

LAKSEFESTIVALEN I Flekkefjord avlyses for andre år på rad. Noen av sommerens arrangementer går av stabelen, om enn i en noe redusert form. Utvandrerfestivalen i Kvinesdal er ett av dem og ikke minst sommerstevnet i Sarons Dal. Spesielt for alle de arrangementene som frivillige står bak, er det naturligvis et hardt slag. Men på den andre side: Vi har står forståelse for at enkelte velger å avlyse. Laksefestivalen i Flekkefjord ville ha blitt en skygge av seg selv, dersom man satte antallsbegrensninger på arrangementet.

VI ER på oppløpssiden i forhold til pandemien som har rammet hele verden. Men det tar tid å komme tilbake til normalen. Stadig flere blir vaksinert, men først når vi alle har fått vaksinen kan vi si at Norge er tilbake til normalen. I disse dager lanseres vaksinasjonspasset. Det gir oss som har fått to stikk i armen, anledning til å reise i Europa – men regjeringen er krystallklar: Man bør bare gjennomføre nødvendige reiser. Dermed skal man ikke legge opp til utenlandsreise uten at man har helt spesielle behov.

VI MÅ nok regne med at store deler av dette året også går med til å normalisere både reisevaner og arrangementsfloraen. Og det er et viktig poeng at denne pandemien på globalt nivå, ikke er over før 70 prosent av verdens befolkning har fått vaksinen. Det betyr at den rike del av verden må sørge for at også mennesker i den 3. verden får vaksine. Først da vil vi kunne erklære pandemien for historie.

I MELLOMTIDEN får vi akseptere og vise forståelse for at Laksefestivalen i Flekkefjord er avlyst. – Slik situasjonen er, er det ikke mulig å få dette til. Det kan være at vi kunne fått til noe i en mindre skala, men vi ønsker ikke bidra til store ansamlinger. Derfor er det nok riktig å avlyse, mener Helen Garwood Log i Flekkefjord Turnforening. Det er etter vår mening en klok avgjørelse. Vi må likevel glede oss over at Utvandrerfestivalen i Kvinesdal blir avholdt og at enkelte stevner også går som planlagt, innforbi de begrensninger som myndighetene har satt.

DA NORGE stengte dørene 12. mars i fjor, hadde ingen trodd at pandemien skulle prege og påvirke oss så lenge som vi har opplevd. Desto viktigere er det at man nå sørger for at innspurten blir gjort på riktig måte, slik at vi unngår sykdomsutbrudd, sykehusinnleggelser og død.