Gå til sidens hovedinnhold

Letter på smittevernreglene: Åpner Tonstadbadet også for turister

Kommunestyret i Sirdal vedtok tirsdag kveld at Tonstadbadet skal åpnes for alle som melder seg på til bading fra mandag.

Tonstadbadet og Sinnesbadet har kun vært åpent for fastboende i kommunen over lengre tid for å forhindre Covid-19 smitte i kommunen. Sirdal kommune valgte i slutten av mai å fortsette denne praksisen inntil videre, men ba rådmannen vurdere å åpne for flere badende i Tonstadbadet i sommer.

Les også

Åpner for flere i bassenget, men: Fortsatt bare bading for fastboende

Les også

Fortsatt bare for fastboende: – Det er ikke snakk om å tukte turister, men å ha et minimum av tilbud

Tirsdag overlot formannskapet i Sirdal til kommunestyret å avgjøre hva kommunen skal gjøre med badetilbudet i Tonstadbadet i sommer.

– Fre uke 27 til 31 blir det et væravhengig utetilbud for bading i tillegg til mulighet for bading inne på Tonstadbadet. Dersom man ønsker å åpne for at også de som ikke er fastboende skal kunne benytte tilbudet så opplyser beredskapskoordinator og Tonstadbadet at det er mulig å få til dersom det gjennomføres registrering av gjester, forsterket vakthold og forsterket renhold, opplyste assisterende rådmann John Birkeland til kommunestyret.

– Forslaget er at registrering og antallsbegrensning gjøres via SMS-påmelding. Vi har vurdert digital påmelding, men det er for lang leveringstid på løsninger til at vi kan benytte det.

– Er det sånn å forstå at vi ikke lenger har noen føringer om dette. Er det nasjonale eller lokale regler som skal gjelde, spurte Rolv Guddal (Ap)

– Kommunestyret har sagt at vi skal følge nasjonale føringer. Rådmannen mener det er naturlig å legge seg på nasjonale føringer også når det gjelder Tonstadbadet, svarte Birkeland før kommunestyret vedtok å åpne Tonstadbadet også for turister i sommer, med registrering av gjester, forsterket vakthold og forsterket renhold.

Ordfører Jonny Liland (Ap) opplyste at status for vaksinering i Sirdal er at om lag 700 av de 1400 i Sirdal har blitt vaksinert, og at det er betydelig færre doser enn det man hadde håpet på for uke 27,28 og 29. Det gjør at flere aldersgrupper og studenter ikke får vaksine så tidlig som planlagt.