Lite effektive bystyremøter

Av
DEL

Leder DET GÅR bølger, men bystyremøtene i Flekkefjord er for tiden lite effektive. Vi ser at møtene i svært stor grad varer for lenge, og mange av sakene blir utsatt til neste møte, som gjør at man kommer inn i en svært uheldig ring. Vi som er over gjennomsnittet interessert i politikk – og helst i lokalpolitikk, benker oss foran skjermen for på se sendingene direkte. Det er ikke alltid et like vakkert syn.

ORDFØREREN I Flekkefjord har hatt en utfordrende start, med en politisk posisjon som vel neppe har bidratt til effektive møter. Men etter mer enn et halvt år er det på tide at også ordfører Torbjørn Klungland tar grep og blir en myndigere møteleder enn hva han er i dag. Det er ikke bra at møtene varer omtrent til midnatt. Det er naturligvis ikke ordføreren ansvar alene. Mange taletrengte ønsker å markere seg – og vi ser at det markeringsbehovet ikke akkurat har blitt mindre etter at møtene ble streamet direkte.

NETTOPP DE siste, altså direktestreaming av bystyremøtene, har jo hatt til hensikt å skape større engasjement om politisk arbeid. Men vi er ikke sikre på at det er resultatet når man opplever at møtene varer i opp til seks timer – og disse timene er fylt av svært mange pauser. Derfor påligger det ikke bare ordføreren, men hele bystyre, å finne frem til en mer effektiv måte å gjennomføre møtene på, uten at det går ut over representantenes anledning til å ytre seg.

DET ER stor forskjell mellom kommunene, med hensyn til hvor lenge møtene varer. Og det går som sagt i bølger. Det korteste bystyremøtet vi har opplevd i Flekkefjord, varte i 12 minutter. Men det er lenge siden.

Artikkeltags