Gå til sidens hovedinnhold

Litledalen barnehage: Minifest tross korona

Rundt 4-500 barn har gått i Litledalen barnehage de tretti år den har vært i drift.

I august 1990 ble Litledalen barnehage i Flekkefjord åpnet. Barnehagen er et andelslag bestående av foreldre som ikke hadde fått plass i kommunale barnehager. Barnehagen blir i 2011 en del av Samvirkeforetak.

– Det er vanskelig å anslå hvor mange barn som har gått i Litledalen, men vi snakker fort 4-500 barn, da det var mer delte/reduserte plasser i starten, 40%, 50 % , 60% og så videre, sier Veronika Tonstad Johannessen som er pedagogisk leder på småbarnsavdelingen i Litledalen barnehage.

Korona-stopp

4. juni i år skulle det ha vært en stor jubileumsfest for barna i barnehagen og familiene deres, det satte korona en stopper for. Det ble isteden gjennomført en minijubileumsfest fredag.

– Det ble en flott feiring av barnehagens 30-årsjubileum, både for barn og ansatte. Det var pizza fra Pizzabakeren og gele på menyen. Barnehagens styrer, Rune Jakobsen ble også hedret med sine 25 år som styrer. Rune er en flink styrer som har god kontroll. Han er også god på å se alle barna og de ansatte. Det er mange ansatte som har vært ansatt i barnehagen i mange år, Jorunn Henriksen og Karin Mydland som enda jobber i Litledalen, har vært med siden starten i 1990. Både nytilsatte og vikarer føler seg også velkommen og godt tatt imot, forteller Tonstad Johannessen.

I naturskjønne omgivelse øverst på Søyland, har barnehagen et flott uteområde og naturen som nærmeste nabo. Barnehagen samarbeider også med Søyland skole ved bruk av gymsalen på skolen.

Førskolebarna drar på svømming i Ueneshallen en til to ganger i måneden. Ansatte, foreldre og ikke minst barna er glad for å ha kjøkkenassistent, og få servert lunsj i barnehagen hver dag, derav varm mat 1-2 dager i uken.

– I Litledalen er det fokus på kvalitet i arbeid. Trygghet, støtte barna i deres møte med verden og se hvert enkelt barn. Vi gleder oss til fortsettelsen og ser fram mot neste 30!