Gå til sidens hovedinnhold

Lokale bilcrossførere nådde ikke helt opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en annerledes og avkortet sesong syntes flere av NMK Kvinesdal sine medlemmer at det var godt å komme seg på bilcrossløp igjen.

I helgen gikk ”Talentracet” av stabelen på Grenland Motorsportsenter i Skien. Fredagen gikk til treningsrunder, lørdag ble de tre første kvalifiseringsrundene kjørt før helgen ble avsluttet med fjerdeomgang og finaler på søndag.

I juniorklassen kjørte Odin Løland og ”Kånebilen” mot 34 andre sjåfører. Løland sanket totalt 14 poeng i lørdagens innledende omganger. I søndagens fjerdeomgang fikk han det fryktede ”svartflagget” som straff for direkte påkjørsel, og det ble med de 14 poengene. Det holdt dessverre ikke til finalekjøring for den unge kvindølen.

Ledet, men...

I dameklassen stilte fjorårets vinner – Hilde Follaug – til start sammen med 13 andre damer, for å forsvare tittelen. I førsteomgang ledet hun suverent inntil bensinpumpen takket for seg og Follaug måtte taues av banen. Deretter fulgte en heatseier og ekstrapoeng for tredje beste-tid. I tredjeomgang ble hun nummer to, før en ny nedtur vanket i fjerdeomgang med sisteplass. Likevel var det nok poeng til en B-finale. Follaug kjører en god finale og vinner denne men gleden var kortvarig – hun fikk også det svarte flagget og ble diskvalifisert fra finalen grunnet en forbikjøring i en gulflaggsone. Det ble dermed en 11. plass på fjorårsvinneren i dameklassen.

I seniorklassen var det 61 sjåfører som stilte til start. Markus Solberg kjørte inn til to førsteplasser og to andreplasser i de innledende omgangene, noe som resulterte i 34 poeng og en plass i B-finalen. Det var platekontakt og sammenstøt allerede ut starten, så den var tøff og Solberg kjørte inn til en femteplass og fikk med det en tiendeplass totalt. Klubbkamerat Simen Narvestad begynte med en tredjeplass etterfulgt av en førsteplass, en femteplass og en fjerdeplass. Narvestad hadde problemer med servoen og motorfestene gjennom store deler av løpet men med 20 poeng kvalifiserte han til en E-finale, hvor han kom inn som sistemann med en sliten bil. Narvestad fikk med det 25. Plassen i seniorklassen.