Gå til sidens hovedinnhold

Lokale møter om nye E39

Artikkelen er over 1 år gammel

Til uken arrangerer Statens vegvesen informasjonsmøter i Flekkefjord, Lund og Kvinesdal i forbindelse med planprogrammet for nye E39 mellom Lyngdal og Ålgård.

For abonnenter

Statens vegvesen har utarbeidet et planforslag med konsekvensutredning for to korridorer i Agder og tre korridorer i Rogaland, med varianter på delstrekninger. Planforslaget ligger nå ute på høring, etter at det ble godkjent av kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD). Nå ønskes det innspill til korridorene og variantene, og i den forbindelse arrangerer veivesenet åpne informasjonsmøter i alle berørte kommuner.

Flekkefjord er først ut og førstkommende mandag inviteres det til et møte i Spira. Deretter blir det et møte i Lundetun på Moi på tirsdagen, og så i kulturhuset i Liknes i Kvinesdal på onsdagen. Møtene starter med felles presentasjon, og det blir anledning til å treffe prosjektets medarbeidere for å få informasjon og diskutere planene. Representanter fra Nye Veier AS vil også være til stede.

Høringsperioden for planprogrammet er fra 15. oktober til 10. januar i 2020.

Planarbeidet er grunnlaget for å velge korridor for firefelts vei med skiltet hastighet 110 km/t fra Lyngdal i Vest-Agder til Ålgård i Rogaland.

Agder vil strømme alle informasjonsmøtene direkte på nett.