Gå til sidens hovedinnhold

«Lundestranda Park»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Slik London har sin Hyde Park og New York sin Central Park, har Moi også fått sin nydelig park som vi like gjerne kan kalle Lundestranda Park, for det er her den ligger. Områdets flora er som et arboret med et mangfold av vakre plater og trær som både kommunens egne innbyggere og tilreisende setter stor pris på. En hjertelig takk til Arild Frøytland som i sin tid stod for den arkitektoniske utformingen og til Rolv Lende som fikk det gjennomført.

Ikke minst må det rettes en stor takk til Båtsportklubben som på frivillig basis har tilrettelagt for en rekke aktiviteter både på land og ikke minst til vanns, og takk til kommunen som holder anlegget i fin stand.

Gjennom hele denne nydelige sommeren har det lydt glade hyl og latter fra små og store som boltrer seg i vannet, enten på den lille sandstranden eller på stupebrettet. Også sandvolleyball-banen er flittig i bruk og på vannet er det nesten like stor båttrafikk som på sørlandet.

«Lundestranda Park» er blitt et skikkelig glad-område.

Nå når politikerne har funnet ut at området ikke egner seg for bobiler og bestemt å se etter andre velegnede steder, er det bare å «gønne» på med å utvikle området til å bli enda vakrere og bedre. Kanskje få flere mindre brygger utover langs vannet, bedre og større badestrand og stupebrett, en ny sandvolleyball-bane, lys i vann-fontenen og et WEB-kamera. Det er bare fantasien som setter grenser. Kommunen kan søke om eksterne midler fra alle mulige statlige og fylkeskommunale instanser som steller med friluft og stedsutvikling. Vi stoler på at kommunen får dette til.