Gå til sidens hovedinnhold

Mannen bak Fjellpark-ølet

Artikkelen er over 2 år gammel

Ivar Eigeland har sammen med B20 levert årets festivaløl til Fjellparken. Tilbakemeldingene fra festivalgjengerne gledet bryggeren.

For abonnenter

Ølentusiasten Ivar Eigeland, som brygger øl både for Grand Hotell og Flekkefjord Bytelt, har virkelig bidratt til at ingen skal gå tørste på distriktets to store musikkfestivaler. Under Norway Rock leverte han og Tonstad-puben B20 500 liter øl til øltørstige rockere. Denne helgen var det tilsvarende mange liter øl som ble levert til Fjellparkfestivalen. Eigeland synes det bare er gøy å få slike forespørsler.

– Det var lett å si ja til en aktør som Fjellparken, og vi gjør det gjerne igjen, fastslår bryggeren.

Festivaløl

Eigeland beskriver Fjellparken-ølet som en lyst og sommerlig pils. Et typisk festival-øl som faller i smak for de fleste. Oppskriften er det ham selv og B20 Brewpub som står bak. Ølet blir produsert i deres lokaler på Tonstad, som tidligere var bank. Bryggingen foregår på banksjefens gamle kontor.

Tilbakemeldingene på ølet har vært gode, og brygge-entusiasten håper at det ikke er siste gang de får tilbud om å levere øl til festivalene i området. Under Norway Rock gikk de tom lørdag ettermiddag, hvilket skulle tilsi at det ikke er noe i veien med kvaliteten på varene.

Hemmelighetsfull

Foruten sommerens festivaler leverer Eigeland Fredagspils på Brygga, i samarbeid med Grand Hotell. Han laget også jubileumsøl da Flekkefjord feiret 175 år som by. På spørsmål om planer fremover blir Eigeland litt hemmelighetsfull, men røper litt.

– Jeg har inngått et samarbeid med bandet Backstreet Girls. Så mye mer kan jeg ikke si for øyeblikket. Men følg med utover høsten, smiler Ivar Eigeland lurt, før han tar turen videre til amfiområdet for å nyte egenprodusert øl og god musikk.