I helgen ble Gullfjæren arrangert i Oslo, og på hotell Sommerro var et knippe av Norges mest anerkjente interiør-profiler til stede. Millioner følger disse menneskene daglig gjennom deres kontoer på sosiale medier for inspirasjon, hvor særlig Instagram står sterkt for å presentere kreativitet, estetikk og interiør.

Blant profilene juryen og arrangøren har bitt seg merke i, er flekkefjæringen Maren Baxter. I fjor vant hun prisen Årets borddekking. I år var det en ny pris som ble med henne hjem til boligen på Rauli.

Maren vant årets stemningsprofil.

Betyr mye for henne

Dette er slettes ikke første gang Flekkefjord-jenta vinner en pris for sin Instagram-konto, hvor hun i skrivende stund har over 166.000 følgere. Men hun blir ikke nummen eller blasert. Hun vet det forventes ekstra mye fra dem som allerede har vunnet priser.

– Vi husker alltid første gang man vinner en pris, for den er veldig spesiell, men det betyr kanskje enda mer neste gang navnet blir ropt opp som vinner, for da har folk større forventninger til det man presterer og gjør. Krav og kriterier øker for hver gang, sier hun og fortsetter:

– Jeg lager alt fra hjertet, og gjør ting jeg liker å holde på med, så det betyr mye når man blir lagt merke til. Jeg er takknemlig, ydmyk og stolt.

Det er utallige profiler og velge mellom på Instagram. Mange er opptatt kreativitet og interiør. Men bare tre ble nominert:

– Det er så mange ekstremt flinke folk og de andre finalistene har hver sin stil – jeg føler vi sto likt og alle hadde fortjent å vinne, men juryen så på det faktum at jeg skaper kunst – og det er noe jeg setter høyt i stylingen min. Kunstformen og å fortelle en historie.

Stemning

Det er en litt rørt, og utvilsomt takknemlig Maren Baxter som snakker med Agder ikke lenge etter at hun vant prisen:

– Jeg sitter bare bak skjermen og tenker ikke over hva alle tenker, men når man da får nominasjoner og i tillegg vinner, så gjør jeg vel noe rett. Og akkurat det med stemning er kanskje den kategorien som treffer meg mest. Jeg elsker å lage stemning rundt meg, og jeg vil at folk skal få kjenne den stemningen jeg sitter inne med – og dette fikk jeg god tilbakemelding på da jeg traff folk på prisutdelingen.

Nå bærer det hjem til Flekkefjord. Antakelig vil hun aller først ta seg en hvil og en pust i bakken, før hun igjen åpner Instagram og tenker ut nye måter å presentere hennes mange ideer på