Martias gjorde noe nesten ingen har gjort før – suveren på skytebanen!

Hjemme-LS ble en gedigen suksess med drøyt 5000 deltakere, og helt i toppen havnet Martias Flikka som slo til med unike 350 poeng.

DEL

Den seneste uken har Hjemme-LS blitt arrangert rundt om i landet, blant annet på Flikka skytterlag. Hjemme-LS er en erstatning for Landsskytterstevnet, som ble avlyst på grunn av korona-pandemien. Det er dermed offisielle resultatlister og de enkelte lag legger fortløpende ut sine resultat.

Før Hjemme-LS' siste dag, så var ledelsen i eldre junior 348 poeng. Martias Flikka slo til med personlig rekord og historiske 350 poeng og tok dermed en suveren ledelse. I denne klassen skyter man også stående, og det er kun to stk. i landet som har klart et slikt resultat gjennom tidende.

Det deltok 75 skyttere i Martias Flikkas klasse, og 18-åringen vant med to poeng foran nest-beste skytter.

Resultatet er unikt, og ingen har noensinne klart 350 poeng på LS i denne klassen. Martias skyter nå stående skyting i eldre junior, og han har valgt og skyte stående uten bruk av reim. Dette er enormt krevende, geværet har kun et enkelt dioptersikte, og blinken er altså 6 cm på 100 meter (sentrumstier er 3 cm). Martias traff altså blink på samtlige skudd som da er fra stående, knestående og liggende stillinger. De skyter på 100 meter mens seniorer i klasse 3-5 skyter på 200 meter.

– Nå var det svært gode resultater fra mange av ungdommene fra Flekkefjord, og jeg kan ikke huske at Flikka skytterlag har hatt så mange som fire skyttere blant de 7 beste i ungdomsklassene noensinne, sier Ingve Flikka i Flikka skytterlag.

Det Frivillige skyttervesen skriver på sin side:

Som vanlig ble det skutt fantastisk i ungdomsklassene. Også på Hjemme-LS. Faktisk stoppet vinneren i alle fire klassene på 350 poeng. Men her er det også viktig å framheve at man kjempet mest mot seg selv, og mange skjøt veldig bra.

I eldre junior klemte Martias Flikka fra Flikka til med 350 poeng. Det har kun to skyttere tidligere gjort i denne klassen. Han vant 2 poeng foran Ingrid Eline Aas fra Nordre Skage og Bendik Stokland fra Stadlandet.

HER finner du alle resultatene.

Flikka-skytterne Henriette Dybvik, Aksel Flikka, Ingvill Flikka og Teodor Dybvik.

Flikka-skytterne Henriette Dybvik, Aksel Flikka, Ingvill Flikka og Teodor Dybvik.

Øvrige resultater fra Flikka-skyttere:

Eldre Junior

1. Martias Flikka 350/18

6. Leif Sindre Modalsli Kongevold 346/13

Eldre rekrutt

7. Ingvill Flikka 350/26

58. Joar Vetle Modalsli Kongevold 347/22

Rekrutt

6. Teodor Dybvik 347/22

62. Aksel Flikka 339/6

74. Henriette Dybvik 337/12

Veteran 65

14. Øyvind Lilledrange 349/27

Klasse 4

356. Harald Haraldsen 325/8

Artikkeltags