Gå til sidens hovedinnhold

Mazda-duoen fra Kvinesdal sikret gull, sølv og bronse

Kvinesdal-kjørere markerte seg meget bra på Konsmo.

Norgesmesterskap i bakkeløp arrangeres over to helger med to runder pr. helg. Disse to første rundene ble arrangert av naboklubben NMK Konsmo. 1800 meter med grusunderlag i Underlandsbakken ved Konsmo Motorbane. Den første NM-runden ble kjørt lørdag 10. juli og den andre NM-runden, søndag 11. juli.

De to siste rundene kjøres på Lillehammer i september.

Kvindølene kjører begge Mazda med wankelmotor, for når de stiller til start – så er kun det beste godt nok. Per Magne ”Magga” Røyrås i sin røde Mazda RX8 og Sigurd Erik ”Sig” Egeland i sin signalgule RX7.

Under lørdagens 1. NM-runde kjørte Røyrås inn til andreplass mens Egeland kjørte inn til en fjerdeplass. Det er små marginer i bakkeløp, førsteplassinnehaver Magne Svardal fra arrangørklubben kjørte bakken på 1:15:49 og Røyrås sikret sølv med tiden 1:17:00. Egeland kjørte bakken på tiden 1:20:04.

Da 2. NM-runde ble kjørt på søndagen, klokket Røyrås inn gullet med tiden 1:17:21, Svardal var like bak med 1:17:56 – det var med andre ord bare 3,5 tidels sekund som skilte de to. Egeland kjørte bakken på 1:19:15 og sikret seg med det tredjeplassen. Røyrås sanket med dette flere NM-,poeng og ifølge ham selv leder Svardal fra Konsmo nå sammenlagt med 1 poeng.

Da duoen fra Kvinesdal entret pallen under søndagens premieutdeling, smiler Egeland bredt og sier til Røyrås: Du får suge på karamellen så lenge du kan, er det ikke det Guttorm Lindefjell sier?

Både Røyrås og Egeland kjørte bakkeløpene uten betydelige riper i lakken. Det betyr at det bare er litt småjobbing og service på de to Mazda´ne før de nok en gang stiller til start side om side. For 24-25 juli arrangeres den 2. NM-runden i rallycross hos NMK Grenland.

Da håper duoen at tredjemann, Guttorm Lindefjell også finner veien til startplata.