Gå til sidens hovedinnhold

Mellomfinansiering av spillemidler: – Har aldri hatt en slik praksis

Artikkelen er over 1 år gammel

Varaordfører Stian Birkeland (Uavh) fikk et kortkurs i investeringsregnskap og finansregnskap da han ville vite om mellomfinansiering av spillemidler var tatt med i regnestykket for den nye flerbrukshallen på Uenes.

For abonnenter

Det var under eventuelt-posten i formannskapet nylig at Stian Birkeland ville vite om mellomfinansiering av spillemidler er tatt med i kommunens regnestykke for investering i den nye flerbrukshallen på Uenes.

– Rammen i kommunalt bidrag på 80 millioner kroner, eller 83,6 millioner som bystyret utvidet den til. Det er en nettoramme uten å ta høyde for at vi bruker tid på å få inn pengene. Dersom vi bruker åtte år på å få inn spillemidlene så vil kapitalkostnad komme som et tillegg. Det blir finansiert gjennom finansregnskapet, opplyste rådmann Bernhard Nilsen.

– Er det slik man pleier å gjøre, eller burde det vært satt av penger til dette i reserven for hallen? spurte Birkeland.

– Det har aldri vært praksis å ta av reserve til dette, det er ikke vanlig, opplyste rådmannen.

Seniorrådgiver Roar Hansson opplyste at det å få inn spillemidler i snitt tar 3-4 år

– Med et rentenivå på 0,9 prosent, snakker vi ikke om kjempestore beløp. Vi får høyere innskudd på det vi låner enn det vi betaler i renter, så vi kan faktisk tjene på å ta opp lån tidlig, opplyste Hansson.

– Dersom det legges inn i reserven så vil vi vel se mer reelt hva vi har til prosjektet, fortsatte Birkeland.

– Vi må skille mellom byggeregnskap og finansregnskap. Finanskostnad ligger vanligvis ikke i byggeregnskapet. Hvor det skal hentes fra er det imidlertid tatt hensyn til. Den kostnaden er ikke noen investeringskostnad, opplyste Jan Sigbjørnsen (H).

– Da koster vel prosjektet mer enn vi trodde? sa Birkeland.

– På det tidspunkt prosjektet ble vedtatt var renten høyere enn nå. Renten kan svinge derfor har finanskostnader sitt eget løp. Skulle vi følge resonnementet til Birkeland helt ut ville det være slik at vi i dette prosjektet nå har penger til overs fordi renten har blitt lavere, påpekte rådmannen.

Les også

Trenger leieavtale med fylkeskommunen

Les også

Bruker én million av reserven: Byggekomiteen sa ja til gjerde, lager og garderober

Les også

Veien er noen uker forsinket

Les også

«Dugnads-forhandling» med idrettslagene: Skal sjekke vaske-viljen

Les også

Økte hall-reserven med 3,6 millioner, men flere frykter fortsatt stor kostnadssprekk

Droneutklippet fra Flekkefjord Sparebank Arena er tatt av Simen Haughom i Specnor Media i forbindelse med forprosjektet «digital byggeplass» som Arentz & Kjellesvig har mottatt tilskudd til fra Innovasjon Norge. Som en forlengelse av dette er Arentz & Kjellesvig i disse dager i gang med å etablere et nytt firma FotoBIM AS, sammen med samarbeidspartner True Twin AS.