Gå til sidens hovedinnhold

Mener satsingen går i næringen til privat initiativ: – Har dette tillit i folket?

Politikerne i Kvinesdal arbeider for tiden med hvordan de kan utvikle bobilplassen i Liknes.

For abonnenter

Ønsket er å kunne ta imot flere turister, og bygge videre på det som beskrives som en stor suksess. Det er tilsynelatende stor flertall for initiativet, men Fremskrittspartiet er kritiske til planene, og stiller spørsmål om dette har tillit i folket.

– Vi vet det foreligger klager fra beboere nær eksisterende bobilplasser. Vi er også sterke motstandere at vi skal gå inn i næringen til Sarons dal. Vi er valgt av folket, og har vedtaket tillit i folket? spurte Linn Anita Reppen Egeland nylig i formannskapet.

Hun siktet blant annet til satsingen på nye bobilplasser i Sarons Dal, som kommunen i samme møte ga nesten 50.000 kroner i næringsstøtte til.

Frp fremmet på nytt forslag at nytt område i Sarons dal brukes også i kommunens satsing og at ni nye plasser, ved behov, opparbeides ved Kvinesdal videregående skole.

– Dette er to ulike markeder

Per Erik Røgenes (H) stilte seg uenig til konklusjonen fra Frp.

– Vi tenker at det med å gå i næringen til Sarons dal... det ser vi ikke en link til. Skal det ha en attraktivitet for sentrum, må de ligge tett på. Vi ser det som to ulike markeder, kommenterte Høyre-politikeren.

Han spilte videre på argumentet med nærhet til sentrum:

– Bobilturismen er en berikelse for sentrum – for handel. Vi har fått mange nye helgebeboere som har fått positivt inntrykk av Kvinesdal og kommunens fasiliteter. Næringslivet i Liknes nyter godt av dette – og det i en tid med andre mørke skyer i horisonten, sa han.

Når det gjelder klager fra naboer kom Røgenes med innspill om å se på støydempende tiltak.

Utsatt

Frps forslag falt, og ordførerens forslag om å utsette saken fikk flertall. De ønsker å innhente mer informasjon og i større grad kartlegge detaljer og nøyaktig hvor plassene skal være, før noe vedtas.

Røgenes mener kommunen må snakke med bobilforeningen. Blant annet for å oppdatere seg på om behovene har endret seg, blant annet ved at moderne bobiler har egen strømforsyning.

– I så fall kan vi kanskje få flere plasser ut av de samme kronene.