Ta en Willoch

Av
DEL

MeningerKåre Willoch tar en Willoch med sine "Israel bryter Folkeretten" uten å vise til hvilken folkerett. Han har mange følgere som gjør det samme.

Det kan være redelige mennesker som ellers ville være påpasselige med å begrunne og dokumentere sine påstander. Med Israel og Folkeretten gjør de det ikke en gang når de blir oppfordret til å gjøre det. Eller de kommer med vage henvisninger som man ikke blir klok på. De står på FNs syn med forankring i de folkerettslige prinsippene, kan de gjerne si.

Men det er rimelig selvmotsigende da FN oftest IKKE retter seg etter Folkeretten i Israel/Palestina-konflikten. FN med sine 56 muslimske stater og de fleste andre, både demokratiske og diktatoriske stater, fungerer som en mobb mot den jødiske staten.

Det mest autoritative dokumentet som skulle finnes om denne konflikten kommer fra The Hague Initiative for International Co-Operation (thinc). Dette dokumentet fra jurister ved Haag-domstolen er tilgjengelig på thinc sin hjemmeside og oversatt til norsk på hjemmesiden til Senter mot antisemittisme. Dokumentets tittel er: Haag-uttalelsen fra jurister om den israelsk-palestinske konflikten.

Dokumentet tar utgangspunkt i en av FNs mange resolusjoner mot Israel. Resolusjon 2334 har en rekke utsagn om rettsforhold og fakta vedrørende Israel, "tostatsløsningen" og "det palestinske territoriet som har vært okkupert siden 1967". Haag-juristene dissekerer 2334 med 3 Ledende Rettsprinsipper og 9 Rettslige Standpunkter der du får vite hvilken folkerett som gjelder og hvordan den skal anvendes i denne konflikten.

Konklusjonen fra disse ekspertene på folkerett er at Israel bryter ikke Folkeretten, de okkuperer ingenting, og de oppfører seg korrekt mot arabere/muslimer i både selve Israel og i Judea, Samaria (Vestbredden).Skulle du ha oppfatninger om Konflikten - med mindre du er en Willoch bør du ta deg tid til å lese dette Haag-dokumentet.

Mine barnebarn skal vite jeg sa ifra.

Send leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags