Hvorfor ødelegge Verven?

Av
DEL

MeningerAv og til gjør bystyret vedtak som resulterer i mye hoderisting. Dette skjedde 9. mai da bystyret (minus SV og MDG) vedtok å omregulere Verven, for å bli kvitt overskuddsmasser fra den planlagte, svære, flerbrukshallen på Uenesodden.

Verven har siden 1980-tallet bare vært en stor åpen gruslagt plass for omreisende tivoli, sirkus og fin for dem som ville teste om bilen hadde nok hestekrefter til å spinne på den løse grusen. Plassen var også en yndet søppelplass bl.a for bilvrak. Plassen sluttet med ei steinfylling mot sjøen. Området var en skam for en gammel, fin trehusby.

Så begynte forvandlingen! Da Athos-bygget sto ferdig, fikk plassen fast dekke. Så bygget kommunen en fin, brei gjestebrygge med benker, ei solid, populær utsettingsrampe for båter og en grønn fin liten lekepark.

Etter å ha ligget som en ørken i 30 år er Lasta nå blitt et eldorado for folk i alle aldre og er en pryd for byen! Ifølge rådmannen kostet forvandlingen 3 millioner, 454 tusen, 164 skattekroner.

Ideen om å ødelegge Verven kom fra Flekkefjords største parti: Høyre. Høyre er også er pådriver for den svære hallen, som ennå ikke er finansiert.

Hvordan kan Høyre (som alltid forsøker å framstå som ansvarlig) forsvare en slik uforsvarlig sløsing med innbyggernes skattepenger i millionklassen? Hvorfor styre etter innfallsmetoden?

SV lover å reversere det uvettige Verven-vedtaket.

Men samme bystyre vedtok også (enstemmig), SV- forslaget om å gjøre en mulighetsstudie for Tollbodplassen. Etter at den nye gangbrua kom på plass er kaiplassen for gjestende seilbåter og store båter sterkt redusert. En større Tollbodplass vil også gi muligheter for nye spennende aktiviteter. Dette vil bidra til å gjøre Flekkefjord sentrum enda mer attraktiv.

Ønsker du at kommunen skal utvikles planmessig, med forsvarlig bruk av felleskapets penger: Stem SV!

Send leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags