Må få økt status

Av
DEL

MeningerRådene for mennesker med nedsatt funksjonsevne må få økt status!

Tidlig på nyåret vedtok fylkesrådet i Vest-Agder å sende en henvendelse til alle fylkets kommuner om å starte arbeidet med å finne de rette kandidatene til disse viktige rådene som også skal oppnevnes etter valget 8. og 9. september.

Minst to eksempler fra ulike aviser i sommer viser hvor nødvendig det er at det finnes oppegående råd som kan gripe fatt i store og små saker som betyr mye for enkeltmennesker.

I midten av juni ble en rullestolbruker fra Flekkefjord utsatt for en lite hyggelig episode da vedkommende skulle forlate toget på Neslandsvatn stasjon. Og litt senere i sommer kunne vi lese om en sjåfør som ble kastet ut av et hyggelig arrangement i Sørlandets travpark fordi noen vakter antok han var beruset pga litt merkelig ganglag grunnet kunstig fot!

Det er selvsagt at begge disse episodene kunne vært unngått om for eksempel ansatte på toget og vakter på et arrangement hadde hatt service og imøtekommenhet som sitt hovedfokus.

Ofte blir begrepet universell utforming problematisert av enkelte, men dagens lovverk legger sterke føringer for myndigheter, byggherrer og andre til å sørge for uhindret og problemfri atkomst for alle, uansett fysisk tilstand. Da må kanskje noen hver tenke utenfor sin vanlige komfortsone og bidra til at alle blir sett, hjulpet og ikke behøver å gå med en følelse av at man er "til bry!"

Vi har derfor alle et ansvar, men spesielt de som i høst oppnevnes til de nevnte råd i våre kommuner og i det nye fylket, må sørge for at ulike utfordringer for fremkommelighet i våre nærområder blir tatt hånd om på en best mulig måte for oss alle!>

Send leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags