Titler og valgløfter

Av
DEL

MeningerKommunevalg handler vel på lik linje med stortingsvalg om titler og valgløfter. Det er vel ikke så mange titler å hale i et kommunevalg, utenom det å bli ordfører som partier/personer kjemper om å få.

Mange sier det er som å vinne i Lotto å få fast jobb i offshorebransjen i for eksempel Equinor eller Phillips, med de lønningene og ordningene de har der. Det er nok også for mange av lokalpolitikerne rundt om i landet, hvis drømmen deres blir oppfylt og de havner på Stortinget med de lønningene, ordningene og tidlig pensjon de har der, er som å vinne i Lotto. Skulle selv likt å ha en periode eller to på Løvebakken.

Hvordan det står til med valgløfter og handlingskraft blant politikere her i Lister-området er ikke så godt å si, men de forskjellige bygder og byer her i distriktet har nok sine møter flere ganger i året der ting og tang blir vedtatt eller stemt ned. Vet ikke om det har vært valgløfter, men her i Kvinesdal har mange ting vært belyst og på agendaen i årevis uten at noe har skjedd.

Kan nevne noen få ting, og lurer på hvor vanskelig kan være å få opp en lampe eller to og skru i noen pærer. I Lervika er det fortsatt bekmørkt ved bussholdeplassen, der bl.a. barn skal på skole og må også krysse en trafikkert vei (som i skrivende stund er omgjort til E39 i 4 måneder), spesielt mørketiden på vinteren må være ille for dem som skal bruke kollektivtransport i dette området.

Det samme problemet har de i Hamrebakkan ved «bakeriet» ved rundkjøringen. Også her er det bussbu, og folk som skal på skole og annet. Her har det også vært bekmørkt i årevis, noe som verken er bra for myke trafikanter eller kjøretøy. I sentrum har Fjotlandsgata vært på agendaen mange ganger i kommune/politiske møter. Det skal jo være en gjennomgangsvei, begge veier, men hele gata blir brukt til parkeringsplasser, for bl.a. kommune- og Nav-ansatte, og andre.

På dagtid medfører dette til tider mye kaos, da spesielt med vareleveranse, da er veien helt blokkert, og vinterstid er det mye parkerte biler her og brøytemannskaper har problemer med å utføre jobben sin. Siden det ikke er noe skilt (vikeplikt eller forkjørsvei) i forbindelse med krysset Fjotlandsgata/Sandbrotet, er det fortsatt daglig nestenulykker, fordi ingen vet hvem som har vikeplikt og de som kommer fra sentrum har som regel litt fart på hjulene.

I dette veldig trafikkerte krysset har det heller aldri kommet opp noe gangfelt, som flere har etterlyst i årevis, og her går det mye folk hele dagen også skoleklasser i disse tider. Når det gjelder gangfelt i Liknes sentrum, er de så godt som nesten alle helt utvisket, og selv om det ikke er Kommunen som er ute med malerkosten, så går det an å henvende seg til de som har denne oppgaven, f.eks. Statens vegvesen. Det blir liksom litt mer respekt blant folk, hvis både politikere og kommuner, får utrettet ting som den vanlige mann/kvinne i gata ønsker.

Send leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags