Gå til sidens hovedinnhold

Middels langløp for Joar Thele

Langløperen Joar Thele var sjanseløs på en god plassering på det raske føret i Vasaloppet. Selv om han krysset mållinjen 4,40 minutter under den gamle løyperekorden endte flekkefjæringen på 32. plass, etter å ha gjennomført på den gode tiden 3.34,01 timer.

– Det gikk fort, men jeg ble liggende for langt bak på en skuffende dag. Jeg leverte et middels løp og det var ikke dette jeg hadde trent for. Jeg hadde håpet å kjempe om en bedre plassering, fortalte Thele til Agder. Han ønsker en bedre avslutning på sesongen i det neste langløpet.

Kjempet godt

Thele lå godt fremme på de første milene og han var 23 sekunder teten da det gjensto 43 kilometer av den svenske kraftprøven over ni mil søndag. Flekkefjord-løperen kjempet godt, men han klarte ikke å holde tempoet til de raskeste løperne og det samme var tilfelle for endel av lagkameratene i Team Ragde Eiendom. To-tre mil før mål gikk en offensiv Tord Asle Gjerdalen i brudd sammen med tre andre løpere og de passerte 70,8 kilometer ved Høkberg på 2.44,14. På dette tidspunkt lå Thele 2,05 minutter bak løperne i tet.

Tidsmessig leverte Joar Thele en god prestasjon i Vasaloppet, men denne gang klarte han ikke å oppnå en god plassering.

Første Vasalopp-seier

Tord Asle Gjerdalen fulgte opp med et sterkt løp, og tok sin første seier i Vasaloppet på rekordtiden 3.28,18. Han var 36 sekunder foran Anton Karlsson på andreplass og russeren Ermil Vokuev tok den tredje pallplassen.

Skidronningen Marit Bjørgen imponerte med nest beste tid på 3.52,50 i kvinneklassen. Hun var 42 sekunder bak svenske Lina Korsgren, som gikk til topps for tredje gang i Vasaloppet.