Gå til sidens hovedinnhold

Misbrukt i Facebook-svindel: – Utrolig trist at noen vil ødelegge for andre

I det siste har både Ollestad Kjøtt og Haugland Gård & Hage opplevd at falske profiler har blitt opprettet i deres navn på Facebook, med den hensikt om å svindle deres følgere. – Vi forstår ikke hvorfor folk gjør dette mot oss.

For abonnenter

– Det var noen som hadde gått på Facebook-siden vår, kopiert alt av bilder og lagd en egen side som så ut som vår. Så sendte de ut venneforespørsler og meldinger til alle som fulgte oss på Facebook, med beskjed om at de hadde vunnet 15 kilo kjøtt fra oss, forteller Kristian Ollestad til Agder.

Sammen med broren Brynjar driver han Ollestad Kjøtt på Ualand. Det var for to uker siden at de oppdaget at noen forsøkte å misbruke Facebook-siden deres, med den hensikt om å svindle følgerne deres. Det eneste som skilte de to sidene var «Ollestad Kjott» istedenfor «Ollestad Kjøtt».

– Folk mottok meldinger med beskjed om å klikke inn på en nettadresse. Vi hadde ingen konkurranse ute, men de laget det til så det ut som om vi hadde en gående og at det var fra oss, sier Ollestad.

Les også

Lovende start for Ollestad Kjøtt

– Irriterende

Heldigvis begynte bjellene hos folk å ringe, og så vidt han vet om var det ingen som lot seg lure. Siden ble etter hvert fjernet.

Ollestad synes det er trist at noen utnytter små bedrifter og privatpersoner.

– Det er utrolig trist og veldig irriterende. Særlig for oss som er en forholdsvis liten bedrift og prøver å bygge oss opp, så er det kjedelig når noen velger å ødelegge.

Flere falske profiler

Nylig skjedde det samme igjen, også i Lund. Hans Arne Haugland driver sammen med kona Caroline Silje Handeland Haugland Gård & Hage, hvor de blant annet selger kjøtt rett fra gården.

Det var Aftenbladet som først omtalte svindelforsøket hos paret fra Hovsherad.

– Vi skulle bare ha en konkurranse der folk kunne vinne en kjøttkasse. Plutselig fikk vi meldinger om at noen hadde kopiert siden vår på Facebook, med bare et litt annerledes navn, for så å sende ut meldinger til folk om at de hadde vunnet. Folk ble bedt om å oppgi bankkontonummer, forteller Hans Arne Haugland til Agder.

Da Agder sjekket søndag kveld lå det ute hele tre falske profiler. Haugland forstår ikke hvorfor noen har valgt å utgi seg for å være dem. Fortsatt er de falske Facebook-profilene aktive.

– Det er mange som har meldt fra til Facebook om at profilene er falske, men fortsatt er de der. Det er ikke noe hyggelig, fordi alle bildene våre ligger ute på siden. Folk som har rapport inn sidene får beskjed om at det ikke er noe galt med det. Jeg forstår det ikke, kommenterer Haugland.